Οι φανς της σειράς βιβλίων “A Song of Ice and Fire” του George R.R. Martin περιμένουμε τα τελευταία 9 χρόνια το επόμενο βιβλίο με τίτλο “Winds of Winter” που θα συνεχίσει την ιστορία και θα μας προετοιμάσει για το τελευταίο βιβλίο που θα ακολουθήσει. Κι ενώ παραμένει άγνωστο το πόσο ακόμα θα περιμένουμε για τα παραπάνω, στις 6 Οκτωβρίου θα κυκλοφορήσει το βιβλίο Fire Cannot Kill a Dragon: Game of Thrones and the Official Untold Story of the Epic Series, που θα κυκλοφορήσει στις 6 Οκτωβρίου του δημοσιογράφου James Hibberd του Entertainment Weekly που κάλυψε εξονυχιστικά την σειρά με συνεντεύξεις από όλους τους συντελεστές και ηθοποιούς.

Το βιβλίο θα περιέχει λεπτομέρειες για το πως οι David Benioff και Dan Weiss έπεισαν τον Martin να τους δώσει την άδεια και να συμφωνήσει να μεταφέρουν τα βιβλία του σε σειρά (15 σχεδόν χρόνια πριν), ενώ, περιέχει σε βάθος ανάλυση για τον αρχικό αποτυχημένο πιλότο -που ποτέ δεν κυκλοφόρησε και έως σήμερα κανείς δεν είδε- και λεπτομέρειες και πληροφορίες για το γράψιμο και την παραγωγή των πιο αμφιλεγόμενων και πολυσυζητημένων επεισοδίων. Θα περιέχει ακόμα αποκλειστικές πληροφορίες εκ των έσω για την τελευταία 8η σεζόν της σειράς που δίχασε το κοινό όσο καμία άλλη στα χρονικά της τηλεόρασης και περαιτέρω πληροφορίες για το μέλλον του franchise του Game of Thrones και της επικείμενης σειράς House of the Dragon. H βάση του βιβλίου είναι οι εκατοντάδες συνεντεύξεις με το καστ (Kit Harington, Emilia Clarke, Peter Dinklage, Sophie Turner, Maisie Williams, Lena Headey, Nikolaj Coster-Waldau, Gwendoline Christie κλπ.) και όλους τους υπόλοιπους συντελεστές (crew, network executives κλπ.). Είναι ένα βιβλίο που δεν έχει λογοκριθεί από το ΗΒΟ ή την πλευρά των παραγωγών Benioff και Weiss , ή τον Μάρτιν και έτσι αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις. Το βιβλίο είναι ήδη διαθέσιμο για προπώληση και φαίνεται ότι πάει καλά.

Εικόνα

Σύμφωνα με τα λόγια του συγγραφέα του βιβλίου

Με το βιβλίο Fire Cannot Kill a Dragon θα πω ολόκληρη την ιστορία δημιουργίας της σειράς από την αρχή αρχή έως το τέλος, και πολλές νέες εκπληκτικές ιστορίες που δεν έχουν έως τώρα μαθευτεί…

With Fire Cannot Kill a Dragon, I got to tell the full story of making Thrones from the very beginning to the very end, and uncovered a lot of surprising new stories along the way. I cannot wait for Thrones’s fans to take this journey where they’ll get a new perspective on their favorite moments of an epic series.

To Entertainment Weekly δημοσίευσε στο πλαίσιο της προώθησης του βιβλίου το πρώτο κεφάλαιο που αφορά το έτος 2009 και την παραγωγή του πρώτου αποτυχημένου πιλότου. Πληροφορίες που ξεχωρίζουν είναι το γεγονός ότι στον original πιλότο σύμφωνα με τον ηθοποιό Mark Addy που υποδύθηκε τον βασιλιά Robert Baratheon κανείς δεν του υποκλίθηκε, όπως συνέβη στο 2ο πιλότο και έπειτα, ενώ, η ηθοποιός Lena Headey σύμφωνα με την ίδια είχε ένα ακραίο κούρεμα και ακόμα πιο έντονα ρούχα θυμίζοντας μια μεσαιωνική εκδοχή της Dolly Parton ή ένα showgirl από το Vegas. Οι παραγωγοί Benioff & Weiss φαίνεται ότι δεν ήξεραν ακριβώς τι έκαναν -με άλλα λόγια ήταν τελείως άπειροι-

At first it seemed to us like it was going well, but that was because we didn’t know any better.

Game of Thrones

Τα γυρίσματα στο Morocco περιλάμβαναν και τον ίδιο τον συγγραφέα, τον Μάρτιν, ως καλεσμένο στο γάμο της Dany, την οποία τότε υποδύθηκε άλλη ηθοποιός, η Tamzin Merchant. Ο γάμος είχε γυριστεί νύχτα και σύμφωνα με τον Iain Glen σπαταλήθηκαν άδικα αρκετά χρήματα “It was a bit ragged and, in some ways, ill conceived, and no one had great conviction. Since the wedding was shot at night, quite a lot of money had been spent on seeing absolutely f—k-all.“. Ο Μάρτιν αναφέρει πως λυπήθηκε που δεν κατάφεραν να γυρίσουν μια συγκεκριμένη σκηνή από το πρώτο βιβλίο στο γάμο της Dany όπου αυτή πηδάει με το άλογο την φωτιά και ο Khal Drogo εντυπωσιάζεται.

The original, unaired 'Game of Thrones' pilot was way different

Ένα ζήτημα που θίγεται ακόμα στο πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου είναι η σκηνή που η Dany και Khal Drogo ολοκληρώνουν τον γάμο τους, μια σκηνή που σύμφωνα με την Emilia Clarke είναι βιασμός, ενώ, σύμφωνα με τον Μάρτιν στο βιβλίο δεν είναι βιασμός, όπως δεν ήταν βιασμός και η σκηνή που γυρίστηκε με την ηθοποιό Tamzin Merchant. Ο συγγραφέας αναφέρει ότι η σκηνή αυτή στον αρχικό πιλότο ήταν πιο πιστή στο βιβλίο του “It’s a seduction. Dany and Drogo don’t have the same language. Dany is a little scared but also a little excited, and Drogo is being more considerate. The only words he knows are “yes” or “no.” Originally it was a fairly faithful version.“. 

Game of Thrones

Οι αντιδράσεις όλων στην προβολή αυτού του πρώτου πιλότου ήταν κοινές και σύγκλιναν στην έλλειψη budget και καλύτερων, μεγάλων πλάνων και οπτικής, ενώ, έλειπε το στοιχείο φαντασίας και τα εξωτικά στοιχεία του βιβλίου με αποτέλεσμα να θυμίζει βρετανικές ταινίες και σειρές εποχής.

Κάτι νέο που προκύπτει από αυτό το κεφάλαιο του βιβλίου είναι ότι οι Benioff & Weiss πρότειναν στον Μάρτιν να κόψουν τελείως από την σειρά τον χαρακτήρα του Rickon Stark επειδή θεωρούσαν ότι δεν έκανε τίποτα σημαντικό (ακριβώς έτσι αντιμετώπισαν και αυτόν τον χαρακτήρα 5 6 σεζόν μετά). Ο Μάρτιν ωστόσο τους απέτρεψε αναφέροντας πως έχει σημαντικά σχέδια για αυτό τον χαρακτήρα. “GEORGE R. R. MARTIN: The biggest thing was Dan and David called me up and had the idea of eliminating Rickon, the youngest of the Stark children, because he didn’t do much in the first book. I said I had important plans for him, so they kept him.”.

 

Game Of Thrones: Why The Original Catelyn Stark Actor Was Recast

Στις αλλαγές που έγιναν πέρα από την ηθοποιό Tamzin Merchant που αντικαταστάθηκε από την Emilia Clarke στο ρόλο της Daenerys αντικαταστάθηκε και η ηθοποιός Jennifer Ehle από την Michelle Fairley στον ρόλο της Catelyn Stark.

Game of Thrones unaired pilot: Who is original Dany Tamzin Merchant? | TV &  Radio | Showbiz & TV | Express.co.uk

Το πιο πετυχημένο σχόλιο για τον αποτυχημένο πιλότο είναι αυτό του ηθοποιού Harry Lloyd που υποδύθηκε τον Viserys, καθώς ανέφερε ότι “δόθηκε μια πρόβα(reahearsal) αξίας 10 εκατομμυρίων”.

Απάντηση