Ποτέ δεν θα βαρεθούμε να βλέπουμε ιστορίες με ιππότες και φαντασία της Μεσαιωνικής περιόδου και έτσι μας προκάλεσε μεγάλη χαρά το γεγονός ότι μια εταιρεία όπως η Α24 , η οποία έχει παράξει ή διανείμει την τελευταία δεκαετία πολύ επιτυχημένες ταινίες-όχι απαραίτητα με όρους εισπραξιμότητας- , θα βγάλει μια ταινία βασισμένη σε ένα μεσαιωνικό ποίημα και μύθο με τίτλο “The Green Knight”. Η επερχόμενη ταινία φαντασίας είναι η πρώτη τέτοιου είδους για την εταιρεία Α24 και θα εξιστορεί την μεσαιωνική ιστορία του Sir Gawain/Σερ Γκάγουεν , ιππότη της Στρογγυλής Τραπέζης του βασιλιά Αρθούρου,ο οποίος ξεκινάει ένα ταξίδι για να δοκιμαστεί το κουράγιο και η πίστη του.

Σκηνοθέτης είναι ο  David Lowery (“A Ghost Story” – διαθέσιμο και στο Νετφλιξ αυτό τoν καιρό – , “Ain’t Them Bodies Saints” με πρωταγωνιστές και στις δύο ταινίες τους Casey Affleck και η Rooney Mara) και πρωταγωνιστούν αρκετοί γνωστοί ηθοποιοί μεταξύ των οποίων Dev Patel , Joel Edgerton(πρόσφατα συμμετείχε και σε άλλη επική ταινία το “The King”), Barry Keoghan , Ralph Ineson , Alicia Vikander και Sean Harris.

Αποτέλεσμα εικόνας για the green knight movie a24

H ιστορία αυτή και το ποίημα στο οποίο βασίζεται ,”Sir Gawain and the Green Knight” , έχουν μεταφερθεί ξανά τόσο στη μεγάλη και όσο την μικρή οθόνη: Αρχικά με την ταινία του 1973 “Gawain and the Green Knight” του σκηνοθέτη Stephen Weeks , την οποία ξαναγύρισε το 1984 με τίτλο αυτή την φορά “Sword of the Valiant: The Legend of Sir Gawain and the Green Knight” με πρωταγωνιστή τον Sean Connery , ενώ , το 1991 και 2002 μεταφέρθηκε σε σειρά στη τηλεόραση.

Αποτέλεσμα εικόνας για the green knight movie

Εν προκειμένω η πρεμιέρα της καινούργιας ταινίας αναμένεται να γίνει στις 29 Μαΐου 2020 και η περίληψη από το στούντιο A24 έχει ως εξής:

Μια περιπέτεια επικής φαντασίας βασισμένη στον διαχρονικό Αρθουριανό μύθο , ο Πράσινος Ιππότης αφηγείται την ιστορία του Sir Gawain/Σερ Γκάγουεν (Dev Patel) , τον απερίσκεπτο και πεισματάρη ανεψιό του βασιλιά Αρθούρου,ο οποίος ξεκινά μια τολμηρή αναζήτηση για να αντιμετωπίσει των γνωστό Πράσινο Ιππότη , έναν γιγάντιο με σμαραγδένιο(χρωματικά εννοεί ότι είναι πράσινο) δέρμα ξένο , ο οποίος δοκιμάζει τους άντρες. Ο Γκάγουεν αντιμετωπίζει φαντάσματα , γίγαντες , κλέφτες και δολοπλόκους σε μια προσπάθεια που γίνεται ένα βαθύτερο ταξίδι προς τον καθορισμό του χαρακτήρα (του) και το να αποδείξει την αξία του στα μάτια της οικογένειας του και το βασίλειο με το να έρθει αντιμέτωπος με την απόλυτο πρόκληση.”/”An epic fantasy adventure based on the timeless Arthurian legend, The Green Knight tells the story of Sir Gawain (Dev Patel) , King Arthur’s reckless and headstrong nephew , who embarks on a daring quest to confront the eponymous Green Knight , a gigantic emerald-skinned stranger and tester of men. Gawain contends with ghosts , giants, thieves and schemers in what becomes a deeper journey to define his character and prove his worth in the eyes of his family and kingdom by facing the ultimate challenger.”

Αποτέλεσμα εικόνας για the green knight movie a24

Το ποίημα είναι γραμμένο στα μέσα του 14ου αιώνα στη Μέση Αγγλική Γλώσσα (μεσαιωνική μορφή της γλώσσας) / Middle English (ορίτζιναλ τίτλος “Sir Gawayn and þe Grene Knyȝt”) και συνιστά μια ιστορία-κομμάτι των μύθων του βασιλιά Αρθούρου που συνδυάζει διάφορα μοτίβα της λαϊκής παράδοσης της Αγγλίας και της Ουαλίας. To ποίημα έχει αποδοθεί στα μοντέρνα Αγγλικά ακόμα και από τον J. R. R. Tolkien κρατώντας το στην επικαιρότητα και κάνοντας το αγαπητό στο κοινό.

Δείτε το πρώτο teaser trailer εδώ:

 

 

 

 

Απάντηση