Το BBC Radio 4 στις 25 Δεκεμβρίου  μας ταξίδεψε με την μεταφορά του διηγήματος Chivalry του συγγραφέα Neil Gaiman , γνωστού μεταξύ άλλων για τα Good Omens , American Gods , Sandman κλπ.

Λέγοντας μεταφορά , εννοούμε , φυσικά , την δραματοποίηση μέσω αφηγητών της μικρής ιστορίας του Neil Gaiman. Ως αφηγητές έχουν επιλεχθεί η παλαίμαχος ηθοποιός , αλλά και πολιτικός , Glenda Jackson και ο Kit Harington , γνωστός τοις πάσι ως Jon Snow , ο οποίος , μετά το τέλος της σειράς , έχει περιορίσει εξαιρετικά τις δουλειές και τις εμφανίσεις του (η ταινία The Death and Life of John F.Donovan που κάνει πρεμιέρα σε μερικές χώρες τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο είχε γυριστεί ήδη από το 2017).

Αποτέλεσμα εικόνας για Neil Gaiman Chivalry"
Neil Gaiman’s Chivalry airs on BBC Radio 4 on December 25 from 4pm to 4.30pm.

Η μικρή ιστορία δημοσιεύθηκε το έτος 1993 ως κομμάτι μιας ευρύτερης συλλογής εικονογραφημένων διηγημάτων φαντασίας κυρίως , ονόματι “Smoke and Mirrors”.

Λίγα λόγια για την υπόθεση της ιστορίας: Η ηλικιωμένη κυρία Mrs Whitaker , η οποία ζει τις μέρες της αρκετά μονότονα , βρίσκει τυχαία και αγοράζει το Άγιο Δισκοπότηρο σε ένα second-hand μαγαζί στο Oxfam. Η αγορά αυτή είχε ως αποτέλεσμα να δεχτεί η Mrs Whitaker μια απρόσμενη επίσκεψη από έναν Ιππότη της Στρογγυλής Τραπέζης , τον Sir Galaad. O Ιππότης επιδιώκει διακαώς να ανακτήσει το Δισκοπότηρο και όλη αυτή η μεταξύ τους επαφή αναγκάζει την ηλικιωμένη κυρία να κάνει μια επιλογή μεταξύ μιας δεύτερης νιότης ή του να παραμείνει στην βαρετή της ζωή ως έχει , ικανοποιημένη με όσα έχει ήδη ζήσει.

Αποτέλεσμα εικόνας για Neil Gaiman Chivalry"
Dean McKean

Το Chivalry θα είναι διαθέσιμο προς ακρόαση στη διαδικτυακή πλατφόρμα του BBC Radio 4 μέχρι τις 25 Ιανουαρίου: https://www.bbc.co.uk/sounds/play/m000cl46

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Απάντηση