Εφτά σεζόν δήλωσε πως σχεδιάζει η σεναριογράφος και παραγωγός του The Witcher

Είδαμε , λοιπόν , το δεύτερο και βασικό trailer της καινούργιας σειράς του Netflix “The Witcher” που κατά πολλούς θα έρθει να γεμίσει το κενό που άφησε το GoT. Εν συνεχεία ,   ενημερωθήκαμε από την Lauren Schmidt Hissrich , σεναριογράφο και παραγωγό της σειράς , ότι έχει ήδη σχεδιάσει επτά σεζόν (η δεύτερη σεζόν έχει ήδη επιβεβαιωθεί και η παραγωγή θα ξεκινήσει πιθανότατα το 2021) , αν και αυτό μένει να αποδειχθεί , καθώς το Netflix φημίζεται για την αμείλικτη στάση του απέναντι σε σειρές που δεν τα πάνε καλά , εφόσον τις κόβει ανά πάσα στιγμή όταν αποδεικνύονται οικονομικά ασύμφορες.

Από το trailer αντλήσαμε επιτέλους περισσότερες πληροφορίες για το πως θα είναι η σειρά και πρέπει να πούμε ότι φαίνεται αντάξια των προσδοκιών , αν και η αλήθεια είναι πως θα θέλαμε ένα soundtrack με σλαβικά vibes όπως του παιχνιδιού για να μας θυμίζει κιόλας την πολωνική προέλευση του βιβλίου.

Η στάση του Andrzej Sapkowski, συγγραφέα των βιβλίων

Στο πλαίσιο δε του Lucca Comics and Gaming Convention στην Ιταλία , όπου δημοσιεύθηκε και το trailer , είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε και την άποψη του συγγραφέα του βιβλίου σχετικά με την σειρά. Ο Andrzej Sapkowski ανέφερε ότι δεν τον ενδιαφέρει το πως θα μεταχειριστούν τους χαρακτήρες του στη σειρά ή σε άλλα πλαίσια , εφόσον είναι και θα παραμείνουν για πάντα δικοί του χαρακτήρες. Αυτό ίσως έρχεται και ως απάντηση στην θύελλα αντιδράσεων που είχε ξεσπάσει κυρίως λόγω της επιλογής μιας ηθοποιού (Anya Chalotra) με ινδική καταγωγή για τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Yennefer of Vengerberg,  αλλά και μερικών ακόμα ηθοποιών αφροαμερικάνικης καταγωγής , καθώς αρκετοί θεώρησαν αυθαίρετη αυτή την επιλογή , εφόσον δεν ανταποκρίνεται στην ανατολική Ευρώπη της μεσαιωνικής περιόδου. Κάποιοι συγγραφείς είναι γεγονός ότι δίνουν πλήρη ελευθερία για το πως θα μεταχειριστούν τους χαρακτήρες τους όσοι τους χρησιμοποιούν για σειρές ή παιχνίδια και κάποιοι άλλοι θέλουν να διατηρούν κάποιο έλεγχο.Andrzej_Sapkowski_01 Ο Sapkowski φαίνεται να ανήκει στην πρώτη κατηγορία , αν και με την εταιρεία CD Projekt Red την πάτησε , διότι όταν τους έδωσε τα δικαιώματα για να δημιουργήσουν τα παιχνίδια Witcher με βάση τα βιβλία του δεν συμφώνησε να πληρώνεται με ποσοστά από τις πωλήσεις κλπ – κοινώς από τα royalties – , καθώς δεν περίμενε ότι θα πάνε καλά. Φυσικά , όλοι ξέρουμε πως εξελίχθηκε τελικά αυτό! Τα παιχνίδια απογείωσαν την φήμη των βιβλίων και φυσικά ήταν ένας παράγοντας που οδήγησε στη δημιουργία της σειράς με ένα ήδη έτοιμο κοινό. Ο Sapkowski στράφηκε πριν από ένα χρόνο ενώπιον των Δικαστηρίων εναντίον της εταιρείας που δημιούργησε το παιχνίδι ζητώντας να λάβει περισσότερα χρήματα , γιατί είχε δεχθεί μια και μοναδική πληρωμή στην αρχική συμφωνία τους. Ωστόσο , όπως αναφέρει σε αυτή του την συνέντευξη , δεν τον ενδιαφέρουν πλέον τα χρήματα , διαφοροποιούμενος από την προηγούμενη στάση του που ίσως να οφείλεται σε προσωπικές οικογενειακές τραγωδίες που βίωσε (απεβίωσε στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα ο γιος του). Στην παραγωγή δε της σειράς συμμετείχε μόνο με κάποιον συμβουλευτικό ρόλο στα αρχικά στάδια του pre-production , αλλά όχι στο γράψιμο του σεναρίου κλπ.image1-1

Θα αξιοποιηθεί ο Night King όπως του αξίζει στο Witcher;

Στην σειρά συμμετείχε και ο Vladimir Furdik , ο οποίος ήταν πέρα από stuntman στο GoT και χορογράφος (fighting choreography is a thing) για κάποιες απίστευτες σκηνές με ξιφομαχίες και αυτός που υποδύθηκε τον Night King από ένα σημείο και έπειτα. Δυστυχώς , δεν αξιώθηκαν να τον χρησιμοποιήσουν σε κάποια ξιφομαχία , γιατί , μάλλον , δεν ήθελαν να αξιοποιήσουν το ταλέντο του (sic). Έτσι , περιμένουμε να δούμε τουλάχιστον στο Witcher μερικές απίστευτες σκηνές μάχης με σπαθιά , όπως ακριβώς μας προϊδέασε και το τρέιλερ. Θα πρέπει να παραδεχτούμε πως οι σκηνές που είδαμε στο trailer ήταν κάτι παραπάνω από καλές!! (Γιατί πρόσφατα έχουμε δει και κάποιες σκηνές μάχης που απλά θέλαμε να ενεργοποιήσουν ένα lightsaber στο μάτι μας: BIGGEST MISTAKE In Star Wars The Last Jedi Throne Room Battle Scene).

https://twitter.com/VladimirFurdik/status/1190908268991983619

 

 

 

Απάντηση