Είναι πλέον επίσημο! Η Άμαζον μας καλωσορίζει στη Δεύτερη Εποχή, δίνοντας τέλος στα σενάρια και τις φήμες για το που θα τεθεί χρονικά η πολυαναμενόμενη σειρά του Άρχοντα του Δαχτυλιδιών.

Μας την έφερε! Θεωρούμε πως ξέρουμε σχεδόν τα ίδια με όσα ξέραμε πριν την πολυαναμενόμενη ανακοίνωση, καθότι με πόνο είχαμε αποκλείσει σχεδόν εξ αρχής την πιθανότητα η σειρά να κινηθεί στα της Πρώτης Εποχής, ενώ η Τρίτη Εποχή έχει καλυφθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό από τις ταινίες. Το σενάριο να κινούνταν στα της ανόδου και πτώσης του βασιλείου της Άνγκμαρ (αρχές Τρίτης Εποχής) ήταν πιο απίθανο κι από το να γύριζαν σε σειρά τον πόλεμο των Σίλμαριλ. Μην σας παίρνει από κάτω, θα έχουμε πάντα το Battle for the Middle Earth II: The Rise of the Witch King.

Με τα δεδομένα πάντως που έχουμε, Welcome to the Second Age, η πιο ασφαλής πρόβλεψη που θα μπορούσαμε να κάνουμε είναι το πιθανό τέλος της σειράς: Ο πόλεμος της Τελευταίας Συμμαχίας και η “ήττα” του Σάουρον, η σκηνή, δηλαδή, με την οποία ξεκινά το υπερθέαμα του Peter Jackson στη Συντροφιά του Δαχτυλιδιού.

Από κει και πέρα η Δεύτερη Εποχή ξεκινά αμέσως μετά την ήττα του Μόργκοθ και οι σημαντικότεροι άξονες που καθορίζουν την εξέλιξη της ιστορίας είναι η άνοδος και η πτώση του Νούμενορ (Ακαλλαμπέθ) και η κατασκευή των Δαχτυλιδιών της Δύναμης από το Σάουρον. Τα περί νεαρού Άραγκορν που είχαν κυκλοφορήσει λειτούργησαν μάλλον παραπλανητικά, καθότι αφορούν σε αρκετές χιλιάδες χρόνια αργότερα. Αν θα πρέπει να εστιάσουμε κάπου από άποψη προσώπων σε αυτήν την περίοδο κρατήστε πέραν του Σάουρον, τον Έλροντ και τον αδερφό του Έλρος, τον ξωτικοβασιλιά Γκιλ-γκάλαντ, τον Ελέντιλ, ενώ μην ξεχνάτε πως η Γκαλάντριελ βρίσκεται στη Μέση-Γη την Εποχή αυτή, σε αντίθεση με τον Γκάνταλφ που φτάνει στη Μέση-Γη την Τρίτη Εποχή. Επιλέξαμε να μην πιάσουμε τους βασιλιάδες του Νούμενορ, γιατί ο κατάλογος θα ήταν ιδιαίτερα μακροσκελής, αλλά αν πρέπει να καρατήσετε κάποιον από αυτούς, κρατήστε τον Αρ-Φαραζόν.

Να σημειωθεί πως τα γεγονότα της Δεύτερας Εποχής είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό αποσπαματικά γραμμένα ή ανέκδοτα, πράγμα που σημαίνει ότι οι σεναριογράφοι της σειράς θα έχουν μεγάλη ελεθερία κινήσεων. Ας ελπίσουμε να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων!

Απάντηση