Σύμφωνα με μια πηγή του  The Hollywood Reporter, το συνδρομητικό γνωστό και μη εξαιρετέο κανάλι HBO έχει παραγγείλει ήδη την πρώτη spin off σειρά του Game of Thrones , η οποία θα τοποθετείται χρονικά και θα αφορά θεματολογικά την «Εποχή των Ηρώων» (The Age of Heroes) και θα εκτυλίσσεται στην «Τhe Long night» , δηλαδή την πρώτη φορά που εμφανίστηκαν στο Westeros οι γνωστοί ως «Άλλοι» ή οι «White Walkers» .

Αρχικά, θα πρέπει να αναφέρουμε πως ήδη από πέρσι ο George R.R.Martin είχει ανακοινώσει στο μπλογκ του ότι δουλεύει σε πέντε διαφορετικά  επεισόδια «πιλότους». εκ των οποίων φαίνεται ότι τελικά επιλέχθηκε η πρώτη ιδέα. Αναμφίβολα όμως θα ακολουθήσουν και άλλα ή ακόμα καλύτερα ίσως υλοποιηθούν όλες οι ιδέες μακροπρόθεσμα, καθώς δεν είναι μυστικό ότι το Game of Thrones δύναται αποφέρει στο HBO κέρδη εις το διηνεκές.

Το σενάριο έχει αναλάβει η Jane Goldman, η οποία φέρεται να έχει δουλέψει σε παραγωγές όπως το Kingsman, X-men Days of future past, X-men First Class, και προφανώς βρισκόταν σε επικοινωνία με τον George R.R.Martin για την ανάπτυξη του σεναρίου του εν λόγω spin off.

downloadΑς τοποθετήσουμε λίγο το συγκεκριμένο spin off στο χρονικό σημείο που θα αφορά: Ξεκινάει με τα «παιδιά του δάσους», τα οποία ζούσαν σε όλη την χωρική έκταση του Westeros και κάποια στιγμή «συναντήθηκαν» με το γένος των ανθρώπων, οι οποίοι πέρασαν στο Westeros από την περιοχή του Dorne το οποίο συνδεόταν τότε με το Essos στο σημείο που είναι γνωστό ως «Arm of Dorne» – ναι το Essos με το Westeros δεν χωρίζονταν πάντοτε από την θάλασσα. Τότε ξεσπάει ένας πόλεμος μεταξύ των ανθρώπων και των παιδιών του δάσους, ο οποίος διαρκεί χίλια ολόκληρα χρόνια και τερματίζεται με μια «Συνθήκη» μεταξύ τους. Ακολουθεί η «Εποχή των Ηρώων», η οποία διαρκεί για περίπου δύο χιλιάδες χρόνια και τότε κάποια στιγμή εμφανίζονται για πρώτη φορά οι «Άλλοι» και έτσι ξεκίνησε η Long Night.The_Pact

Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε τι τελικά συνέβη εκείνη την εποχή, γιατί καθόλη την έκταση των βιβλίων αναφέρονται διάφοροι διάσπαρτοι μύθοι για αυτήν, οι αφηγητές-χαρακτήρες των οποίων σχεδόν μας την εξιδανικεύουν. Σίγουρα θα εστιάσουν σε ιντριγκαδόρικες καταστάσεις και θα μάθουμε τελικά πως και γιατί εμφανίστηκαν οι «Άλλοι», τι είναι αυτό που επιθυμούν να επιτύχουν, γιατί δυστυχώς στη σειρά εξ όσων μπορούμε ήδη να συνάγουμε δεν υπάρχει ελπίδα να μας εξηγήσουν για ποιό λόγο επιτίθενται στο Westeros, να μιλήσουν με κάποιο τρόπο, να επικοινωνήσουν στους χαρακτήρες τι θέλουν (κάτι τέτοιο εικάζεται πως θα συμβεί σίγουρα στα βιβλία στα οποία κιόλας αναφέρεται πως μιλάνε οι «Άλλοι» με έναν ήχο που θυμίζει το «σπάσιμο του πάγου»).

5eb3f178da8759f7bfa8ec4fd4e34513Επίσης πολλοί φαίνεται να απογοητεύτηκαν που το prequel εν τέλει δεν θα αφορά και δεν θα εστιάζει στον οίκο των Targaryen  και συνεπώς δεν θα περιλαμβάνει δράση με δράκους. Είναι όμως σχεδόν βέβαιο τόσο από κάποια μικροστοιχεία των βιβλίων όσο και από καλά αναπτυγμένες θεωρίες πως υπήρχαν δράκοι στο Westeros πολύ πριν την έλευση των Targaryen!! – ναι είναι εξαιρετικά πιθανό- οπότε δεν υπάρχει λόγος να ξενερώνετε! Ας ελπίσουμε ακόμα ότι θα εστιάσουν περισσότερο στο φανταστικό στοιχείο (και ιδίως στη μαγεία) που διαπερνά τα βιβλία, το οποίο στην σειρά αποφάσισαν σε μεγάλο μέρος δυστυχώς να το αφαιρέσουν. Ως προς αυτό ίσως φταίει οτι ο Μάρτιν δεν αναμείχθηκε αρκετά ενεργά στην παραγωγή της σειράς, όπως φαίνεται ότι θα κάνει με την εν λόγω spin off σειρά (fingers crossed).

Φυσικά, πολλοί ίσως ονειρευόμασταν να δούμε Targraryens με ασημένια μαλλιά και βιολετί μάτια παράλληλα με την σπουδαία αυτοκρατορία της Valyria και όλους του δρακοάρχοντες αντί για αυτά τα μικρά πράσινα πλάσματα, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε το HBO να εξαντλήσει μακροπρόθεσμα όλες τις πιθανές ιδέες spin offs – A man can hope .

Απάντηση