To Carnival Row , η καινούργια neo-noir σειρά φαντασίας του Amazon prime video (πλέον έχουμε ζαλιστεί με τις πολλές streaming υπηρεσίες που υπάρχουν και τον κατακερματισμό του υλικού που θέλουμε να παρακολουθήσουμε) , θα κάνει πρεμιέρα στις 30 Αυγούστου και φαίνεται ότι μπορεί να τα πάει ακόμα καλύτερα κι από την καινούργια σειρά του ΗΒΟ His Dark Materials (Τσέκαρε His Dark Materials | «Η τριλογία του Κόσμου» του Philip Pullman έρχεται στο HBO). Το σίγουρο είναι ότι το genre της φαντασίας επικής ή επιστημονικής είναι εδώ και βασιλεύει ακόμα και με Βικτωριανή αισθητική! Η σειρά έχει γυριστεί εξολοκλήρου στη Τσεχία, με πάμπολλες σκηνές στη μαγευτική Πράγα. Πρωταγωνιστούν οι Orlando Bloom , Cara Delevigne -ας ελπίσουμε να μας εκπλήξουν ευχάριστα – , Jared Harris (ο Καθηγητής Legasov που αγαπήσαμε στο Chernobyl) , Indira Varma (Rome, GoT etc.).

https://www.youtube.com/watch?v=4pxFD9q9yJE

Στο San Diego Comic-Con είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε περισσότερα για την καινούργια αυτή σειρά φαντασίας , καθώς τα Amazon Studios και η Legendary Television δημοσίευσαν δυο σχετικά εκτενείς και έντονους προλόγους της επικείμενης σειράς  Carnival Row , η οποία αρχικά είχε δημιουργηθεί από ποιόν άλλο ; παρά τον Guillermo del Toro !

Η ιστορία αφορά μια καταπιεσμένη μειονότητα , η οποία πρέπει να επιβιώσει και να βρει το δρόμο της σε έναν κόσμο , μια κοινωνία , που δεν τους επιτρέπει να είναι αυτοί που προορίζονται να είναι ως “μαγικά” πλάσματα . Φυσικά , ο Orlando και η Cara βρίσκονται στις αντίθετες πλευρές , τις εν δυνάμει αντιμαχόμενες , και από την αισθητική φαίνεται χρονικά ότι ζουν στην Βικτωριανή περίοδο , ενώ , η ιστορία μπορούμε να πούμε ότι  μας θυμίζει μια μίξη Sherlock και Ρομέου και Ιουλιέτας , με στοιχεία παραμυθιού! Από τα trailer προκύπτει ότι η ιστορία είναι γεμάτη νεράιδες , Κενταύρους , τρολς (τα ορίτζιναλ της γερμανο-νορβηγικής folklore παράδοσης) και ανθρώπους που θέλουν να τους καταπιέζουν.

Ο πρώτος πρόλογος είναι της Cara που υποδύεται μια νεράιδα ονόματι  Vignette , η οποία αναφέρει ότι οι άνθρωποι κατέστρεψαν τον ειρηνικό κόσμο που το είδος της γνώριζε. Ο δεύτερος προέρχεται από τον Orlando , o οποίος υποδύεται έναν άνθρωπο ονόματι Philo, και μας δίνει μια διαφορετική εκδοχή για το πως ο κόσμος έχει φτάσει στο σημείο που τον βρίσκουμε εμείς στη σειρά και για ποιο λόγο ο ίδιος πολέμησε για να βοηθήσει σε αυτή την κατάληξη.

Αυτοί οι πρόλογοι είναι συγκινητικοί και λογικά αναμένουμε να δούμε  flashbacks στην αφήγηση για το συνέβη στο παρελθόν.

Η επίσημη περίληψη της σειράς είναι η εξής:

Ο Orlando και η Cara πρωταγωνιστούν στη σειρά Carnival Row , μια σειρά που αφορά έναν φανταστικό κόσμο της Βικτοριανής περιόδου γεμάτο μυθολογικά πλάσματα που έχουν γίνει πρόσφυγες καθώς έχουν διωχθεί από τις εξωτικές πατρίδες τους όταν οι αυτοκρατορίες του ανθρώπου εισέβαλαν εκεί . Αυτός ο αυξανόμενος πληθυσμός παλεύει να συνυπάρξει με τους ανθρώπους – απαγορεύεται δε να ζει , αγαπά ή πετά με ελευθεριά. Αλλά ακόμα και στο σκοτάδι , η ελπίδα ζει , καθώς ο άνθρωπος ντετέκτιβ , Rycroft Philostrate (ο Ορλάντο) , και μια πρόσφυγας νεράιδα ονόματι Vignette Stonemoss ( η Cara) αναζωπυρώνουν μια επικίνδυνη σχέση παρά την όλο και αυξανόμενη μη ανεκτικότητα της κοινωνίας. Η Vignette φυλάει ένα μυστικό που θέτει σε κίνδυνο τον κόσμο του Philo κατά την εξιχνίαση της πιο σημαντικής του υπόθεσης έως τότε : μια σειρά αποτρόπαιων φόνων που απειλεί την εύθραυστη ειρήνη  του Row.*

Δείτε το trailer:

*Μετάφραση της αγγλικής περίληψης.

Απάντηση