Τι να πεις για αυτό το νησί; Το βουνό που βρίσκεται στο Ιόνιο και περιμένει να σε φιλοξενήσει. Ένα νησί καταπράσινο και κατάφυτο με κρυστάλλινα νερά και ανθρώπους έτοιμους να σου πιάσουν την κουβέντα. Το νησί που δεν θα βαρεθείς και θα σου δείξει πολλά και διάφορα.

2250798Έχει αεροδρόμιο και συνδέεται ακτοπλοϊκά με το λιμάνι της Πάτρας, της Κυλλήνης και του Αστακού. Διαθέτει λεωφορεία, τα δρομολόγια, όμως, δεν βολεύουν πάρα πολύ, οπότε να τα ψάξετε καλά. Ιδανικό να έχετε όχημα, αλλά μπορεί να σταματήσει και κάποιος από τους ντόπιους να σας πετάξει κάπου. Επιλογές διαμονής πολλές: camping στον Καραβόμυλο (κοντά στο Αργοστόλι) σε πολύ καλές τιμές, πανέμορφα ενοικιαζόμενα δωμάτια, πολυτελή ξενοδοχεία.

Η γραφικότητα του Φισκάρδου, η απλότητα της Σάμης, το κοσμοπολίτικο Αργοστόλι, η αγνότητα της Άσσου, το ανήσυχο Ληξούρι συνθέτουν την πολύπλευρη εικόνα της Κεφαλονιάς. Η παραλία Ξι, η παραλία της Σκάλας, η Φώκι, η Έμπλυση, ο Μέγας Λάκος, ο Μακρύς Γιαλός, ο Πλατύς Γιαλός, οι Πετάνοι, η Αντίσαμος και ο Μύρτος θα σας ανταμέιψουν σίγουρα, με το Μύρτο και την Αντίσαμο να συγκαταλέγονται στις πιο όμορφες παραλίες της Ελλάδας.

antisamos-beach
Αντίσαμος
Eiland-Kefalonia-054
Μύρτος

Το φυσικό της κάλλος καθιστά την Κεφαλονιά ιδανικό μέρος και για εκδρομές στη φύση. Επίσκεψη στο φαράγγι του Αίνου (το βουνό της Κεφαλονιάς) και η βόλτα στην απόκοσμη λίμνη της Μελισσάνης, που βρίσκεται μέσα σε σπήλαιο στην οποία μπορείς να κάνεις βόλτα με βαρκάκι, με τους χαμογελαστούς βαρκάρηδες, που φιγουράρουν στις φωτογραφίες των επισκεπτών. Το σπήλαιο της Δρογκαράτης, κοντά στη Σάμη, αποτελεί μια μοναδική εμπειρία και θεωρείται από τα πιο καλοσυντηρημένα στην Ελλάδα. Ιδανική βόλτα στο Φανάρι Αγ. Θεοδώρων αργά το απόγευμα.

 

Απαραίτητη επίσκεψη στο μοναστήρι του Αγίου Γερασίμου, με τον οποίο οι ντόπιοι έχουν σχέση αγάπης και μίσους, στο οποίο θα σας καλωσορίσει η Ηγουμένη της μονής. Ο άγιος γιορτάζεται στις 16/8, που πλήθος κόσμος σπεύδει στο νησί. Τα τελευταία χρόνια διοργανώνεται, στις αρχές Αυγούστου, συνήθως, το «Saristra Festival» κοντά στη Σάμη (Παλιά Βλαχάτα), με πολλές μουσικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες.

xi-beach-kefalonia-island-greece-beautiful-view-red-sand-ionian-sea-56950967
Ξι
showphoto.asp
Φωκι
7a21f0f62dd69686243ce8330bca5c20_XL
Έμπλυση
-μελισσάνη-κεφαλονιά-είσοδος-e1497795229508
Λίμνη Μελισσάνης
Drogorati Caves
Σπήλαιο της Δρογκαράτης

Απάντηση