Όπως είδαμε από τα trailer του Deadpool 2, ο ομώνυμος κύριος ιδρύει τους X-Force, έπειτα από μία σειρά συνεντεύξεων διαφόρων μεταλλαγμένων (και του Peter), προκειμένου να σταματήσουν τον Cable από το να δολοφονήσει ένα πιτσιρίκι. Ποια είναι όμως αυτή η ομάδα X-Force;

Ήδη ο Ryan “Deadpool” Reynolds έχει δηλώσει ότι το Deadpool 3 είναι μάλλον αμφίβολο να γίνει και πιθανότερη είναι η δημιουργία μίας X-Force ταινίας με αυτόν μέσα. Κάτι τέτοιο δεν είναι απίθανο, αν και όλα θα κριθούν μετά την κυκλοφορία του Deadpool 2, καθώς αναμένεται να σαρώσει τα box office. Όμως, ανεξαρτήτως Deadpool 3 ή οχι, είναι επιβεβαιωμένο και ήδη έχουν ξεκινήσει σχέδια για μία μετέπειτα ταινία X-Force (ας ελπίσουμε ότι θα δούμε Wolverine σε αυτή!).

Επειδή λοιπόν, X-Force ακούμε και X-Force δεν ξέρουμε, ακολουθούν 7 πράγματα για την ομάδα αυτή των μεταλλαγμένων, την οποία θα πρωτοεισάγει το Deadpool 2.

1. Πρώτη εμφάνιση

Η πρώτη X-Force ομάδα δημιουργήθηκε το 1991 ως spinoff μίας άλλης σειράς X-Men, τους The New Mutants (που σύντομα θα βγουν σε ταινία από την FOX). Οι New Mutants ήταν μία ομάδα νεαρών μεταλλαγμένων που εκπαιδεύονταν από τον Professor Xavier, ώστε κάποια μέρα να γίνουν X-Men. Αποτελούσαν δηλαδή, την επόμενη γενιά.

Όταν οι ήρωες μεγάλωσαν και δεν ήταν πια τόσο New, η σειρά άρχισε να οδεύει προς το τέλος της και στο #100 τεύχος της σειράς η ομάδα διαλύθηκε, με πολλά μέλη της να φεύγουν από το σχολείο του Professor X και να εντάσσονται στην πιο μιλιταριστική ομάδα του Cable με όνομα X-Force.

Η νέα αυτή ομάδα παρέμεινε ενεργή για περίπου μία δεκαετία, με κάποιους χαρακτήρες να φεύγουν και άλλους να έρχονται, αλλά η βασική ιδέα παρέμενε ίδια. Μία πιο ενεργή και πολύ πιο βίαιη παραλλαγή των X-Men.

Δημιουργός της X-Force είναι ο Rob Liefeld, το έργο του οποίου έγινε δημοφιλές, λόγω πιθανώς της διαφορετικής φύσης και τρόπου δράσης της ομάδας αυτής των μεταλλαγμένων, σε αντίθεση με άλλες γνωστές ομάδες των comics. Τον Αύγουστο λοιπόν, του 1991 οι X-Force απέκτησαν το πρώτο δικό τους comic με ομώνυμο τίτλο.

2. Η πρώτη ομάδα υπό τον Cable

Όταν ο Cable, ένας τηλεπαθητικός μεταλλαγμένος από το μέλλον (για τον οποίο θα μιλήσουμε σε επόμενο άρθρο),  επιστρέφει στο παρόν, αρχίζει να ενσωματώνεται σιγά σιγά στην κοινωνία των μεταλλαγμένων και εντάσσεται πρώτα στους New Mutants. Γρήγορα καταφέρνει να γίνει αρχηγός τους, με αποτέλεσμα η ομάδα πλέον να αποκτήσει μία περισσότερο στρατιωτική οργάνωση και πειθαρχία, κάτι με το οποίο δεν συμφωνούσαν πολλοί από τους X-Men.

Τελικώς, οι New Mutants διαλύονται και ο Cable δημιουργεί τη δική του ομάδα, με διαφορετική οργάνωση και μεθόδους δράσης και επίλυσης των οποιωνδήποτε ζητημάτων. Ιδρύει λοιπόν την ομάδα X-Force, με πολλά μέλη αυτής, όπως αναφέρθηκε, να προέρχονται από τους New Mutants. Οι X-Force συγκεντρώνονται από τον Cable ως μία προσπάθεια να αλλάξει τα γεγονότα εκείνα που δημιούργησαν το ζοφερό μέλλον από το οποίο προέρχεται και χαρακτηρίζονται από την άγρια φύση και τις βίαιες μεθόδους τους για την αντιμετώπιση επικείμενων απειλών.

3. Οι “Kardashians” X-Force

Το 2001 η ομάδα του Cable σκοτώθηκε τραγικά (μην ανησυχείτε, ξαναζωντάνεψαν όλοι κάπως κι όλα καλά) και το όνομα X-Force πήρε μία ομάδα μεταλλαγμένων που ουσιαστικά -πως να το πούμε ακριβώς- χρησιμοποιούσαν την δημοσιότητα τους ως σούπερ ήρωες και γίνονται celebrities των media.

Η ομάδα αυτή, η οποία εν τέλει μετονομάστηκε σε X-Statix, δεν θα αναλυθεί πολύ, γιατί είναι καλύτερα να ξεχαστεί και να χαθεί στα άδυτα του κόσμου των comics! Αλλά ας αναφέρουμε μερικά από τα μέλη της για να καταλάβετε γιατί ακριβώς το λέμε αυτό.

Υπήρχε ο Mr. Sensitive (από δύο κεραίες στο κεφάλι του είχε ενισχυμένες αισθήσεις), ο Anarchist (ίδρωνε οξύ), η επονομαζόμενη U-Go Girl -Ω ναι, κι όμως- (τηλεμεταφερόταν) και μία μυστηριώδης ιπτάμενη πράσινη άμορφη μάζα, ονόματι Doop (η δύναμη του ήταν να είναι μία άμορφη πράσινη μάζα. Α! Και να πετάει!).  Η σειρά αυτή comics κράτησε από το 2001 έως και το 2004 (και πολύ κράτησε).

4. Υπό την ηγεσία των…

Αν και ο Cable είναι ο ιδρυτής της επίλεκτης αυτής ομάδας μεταλλαγμένων, δεν αποτέλεσε τον μοναδικό αρχηγό τους. Ο Cable αντικαταστάθηκε από τον Peter Wisdom, έναν μεταλλαγμένο από την Βρετανία, ο οποίος καθοδήγησε την ομάδα μέχρι να τον “σκοτώσουν” (φήμη ήταν, έζησε κι αυτός).

Το 2008, μετά τους X-Statix, η Χ-Force ομάδα επαναφέρεται στα comics με άλλο πλέον story. Ανασυστήνεται από τον αρχηγό τώρα των X-Men, τον Cyclops και αυτός αναθέτει την ηγεσία της στον Wolverine. Αυτή λειτουργούσε ως τις ειδικές δυνάμεις των X-Men, ένα είδος “εκτελεστικής ομάδας”, πρόθυμη να λερώσει τα χέρια της, όταν οι άλλοι X-Men ακόμα το συζητούσαν. Επομένως, αναλάμβαναν αποστολές και εξουδετέρωναν απειλές, αντί των άλλων ομάδων των X-Men.

Η ομάδα συνέχισε να δουλεύει μυστικά για τον Cyclops για πολλά χρόνια, προτού μαθευτούν τα καμώματα της και προκαλέσουν την αντίδραση των άλλων X-Men για τον τρόπο δράσης της.

Ο Cyclops αναγκάζεται να διαλύσει επίσημα την ομάδα, αλλά παρά τις εντολές του, οι X-Force συνέχισαν να δρουν, τώρα πλέον υπό την πλήρη ηγεσία του Wolverine και μετονομάζονται σε Uncanny X-Force. Μετέπειτα, αρχηγός των Uncanny X-Force διατέλεσε για ένα διάστημα και η Psylocke.

5. Black Ops των X-Men

Η ομάδα X-Force αποτελούσε μία σκοτεινή, στρατιωτικά πειθαρχημένη ομάδα μεταλλαγμένων, η οποία δρούσε σαν τις ειδικές δυνάμεις των X-Men και του σύμπαντος της Marvel εν γένη. Αντίθετα με τους γνωστούς σε όλους μας ηρωικούς X-Men, τα μέλη της ομάδας αυτής δεν θα μπορούσαν να έχουν τον ίδιο ορισμό του σούπερ ήρωα όπως π.χ. έχουν οι Avengers, οι X-Men του Xavier κλπ. Ανά τα χρόνια διάφοροι χαρακτήρες έχουν ενταχθεί στην ομάδα, οι οποίοι ήταν τόσο καλοί, όσο και κακοί (πολλοί anti-heroes), ακόμη και όταν δούλευαν για τους καλούς τύπους (όπως π.χ. για τον Cyclops).

Από την ίδρυση της ομάδας, όταν ο Cable ήταν αρχηγός, η ομάδα δεν δίσταζε να δρα άμεσα και βίαια για την επίλυση των διαφόρων θεμάτων που προέκυπταν. Θανάσιμα μέσα ήταν επιτρεπτά, με τα μέλη της πολλές φορές να εξοντώνουν πιθανές απειλές, προτού πρώτα υπάρξει κάποια ενέργεια ή δημιουργηθεί το οποιοδήποτε πρόβλημα.

Ακόμη και όταν η ομάδα ηγείτο μυστικά από τον Cyclops, επιτρεπόταν να χρησιμοποιήσουν θανάσιμα μέσα για να εξουδετερώσουν απειλές εναντίον των μεταλλαγμένων, ενώ η μετά την ηγεσία του ομάδα Uncanny X-Force συμπεριλάμβανε μεταλλαγμένους που είχαν σκοτώσει πρόθυμα στο παρελθόν. Όλα αυτά φυσικά, έχουν φέρει την ομάδα σε συγκρούσεις με άλλους μεταλλαγμένους που διαφωνούν με τις τόσο βίαιες μεθόδους της, ακόμη και όταν μάχονται για ίδιους σκοπούς.

6. Τα πιο διάσημα μέλη

Όπως και πολλές άλλες ομάδες σούπερ ηρώων, έτσι και οι X-Force αποτελούνταν από διάφορα μέλη, μερικά από τα οποία πολλές φορές έφευγαν για άλλα μεγαλεία (ή παρακμές) και αντικαθίστανται από άλλους μεταλλαγμένους. Η σύσταση της ομάδας δεν ήταν και ποτέ σταθερή, όπως φαίνεται και από τη συχνή αλλαγή των αρχηγών της.

Υπάρχουν όμως, μερικοί μεταλλαγμένοι που είναι αρκετά γνωστοί στην ομάδα αυτή, εκτός φυσικά του Cable (υπομονή έρχεται σε άλλο άρθρο!). H Domino είναι μία απο αυτούς και παρέμεινε ως μέλος υπό την ηγεσία διαφόρων αρχηγών. O Wolverine όμως, είναι ίσως ο διασημότερος ήρωας που αποτέλεσε μέλος και αρχηγός της ομάδας υπό την ηγεσία του Cyclops, αλλά και μετέπειτα όταν ο τελευταίος αποφάσισε να διαλύσει την ομάδα λόγω των υπερβίαιων μεθόδων της.

Άλλα διάσημα μέλη της ομάδας ήταν κατά καιρούς η Storm (ελέγχει τον καιρό-κεραυνοί), ο Angel (φτερά κοφτερά σαν λεπίδες), η Psylocke (μεταμορφώνει την ύλη σε σούπερ ενεργειακά σπαθιά), η X-23 (η μικρή Laura δηλαδή, που την είδαμε στο Logan-κλόνος του Wolverine) και όπως θα δούμε και στις 17 Μαΐου ο αγαπητός Deadpool, ο οποίος αρχικά εμφανίζεται ως εχθρός της ομάδας υπό την ηγεσία του Cable, αλλά αργότερα εντάσσεται σε αυτή.

7. Δύο ομάδες X-Force

Το 2013, η Marvel έβγαλε δύο ομάδες X-Force, η μία με αρχηγό την Psylocke (Uncanny X-Force) και η άλλη με τον Cable (Cable and X-Force). Εν τέλει οι δύο σειρές ενώθηκαν και έγιναν μία το 2014, σε ένα τεύχος που συμπεριλάμβανε τους χαρακτήρες και των δύο ομάδων μαζί. Η νέα σειρά comics X-Force τελείωσε το 2015.

Τα παραπάνω αποτέλεσαν μία εισαγωγή στην ομάδα X-Force της Marvel, με στοιχεία από τον κόσμο των Marvel Comics, προκειμένου να έχουμε μία γενικότερη ιδέα για την ομάδα που θα εμφανιστεί στο Deadpool 2.

Για εκείνους που δεν θέλουν να ξέρουν τίποτα παραπάνω και θέλουν να δουν τα πάντα να ξετυλίγονται μπροστά τους στη μεγάλη οθόνη στις 17 Μαίου, ας σταματήσουν την ανάγνωση εδώ! Thank you, come again!

Για τους περίεργους όμως, ακολουθούν μερικά στοιχεία για τα μέλη της ομάδας του Deadpool που θα δούμε στους κινηματογράφους και μπορεί να αποτελέσουν SPOILERS, οπότε συνεχίζετε, μετά το παρακάτω poster της ταινίας, με δική σας ευθύνη!

Οι X-Force του Deadpool

Αντίθετα με τα comics, φαίνεται ότι ο Deadpool είναι αυτός που πρώτος ιδρύει την ομάδα X-Force και αναλαμβάνει την συνέντευξη των υποψήφιων μελών. Από τα trailer μπορούμε όμως να καταλάβουμε μερικούς από τους σούπερ ήρωες που προσλαμβάνει. Γι’ αυτό και στη συνέχεια θα παρουσιαστούν αυτοί για τους οποίους έχουμε στοιχεία ως τώρα, οι σούπερ δυνάμεις τους και συνοπτικά το backstory τους, όλα δεδομένα που προέρχονται από τα comics. Φυσικά, όπως είναι γνωστό, το Marvel Cinematic Universe ξεφεύγει πλέον από την απλή αντιγραφή των ιστοριών των comics και πολλά από τα στοιχεία που θα ακολουθήσουν δεν σημαίνει ότι θα είναι ίδια με αυτά της ταινίας.

Domino

Η  δύναμη της Neena Thurman, ή αλλιώς “Domino” (Zazie Beetz), όπως αναφέρει και η ίδια στο trailer, είναι ότι είναι τυχερή. Και τώρα για την εξήγηση της δύναμης της αυτής. Έχει μία υποσυνείδητη τηλεκινητική ικανότητα, με την οποία ουσιαστικά μεταστρέφει κάθε κατάσταση στην οποία βρίσκεται προς όφελος της. Στο περιβάλλον στο οποίο κάθε φορά εισέρχεται, μικρά και παράξενα πράγματα συμβαίνουν ώστε να τις δίνουν το προβάδισμα και τις πιθανότητες να βγει κερδισμένη σε κάθε κατάσταση, κάτι το οποίο μεταφράζεται ως “καλή τύχη”. Κάθε φορά δηλαδή, οι πιθανότητες είναι (μεταστρέφονται) με το μέρος της.

Οι δυνάμεις της ήταν αποτέλεσμα γενετικών πειραμάτων ενός μυστικού κυβερνητικού εργαστηρίου, προκειμένου να αποτελέσει το απόλυτο “όπλο” (πρωτότυπο!). Βέβαια, τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα επιθυμούσε η αγαπητή κυβέρνηση και η Domino δραπέτευσε. Εκπαιδευμένη στις πολεμικές τέχνες και με τη δυνατότητα να βγαίνει πάντοτε κερδισμένη, εργάστηκε στη συνέχεια ως μισθοφόρος και πολλές φορές συνεργάστηκε με τον Cable. Αν και γενικώς έχει καλές προθέσεις, δεν κολώνει στο να λερώσει τα χέρια της, κάνοντας την κατάλληλη για X-Force μέλος.

Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, η Domino είναι ένας χαρακτήρας που συνδέεται σε μεγάλο βαθμό και χρόνο με την Χ-Force ομάδα, αποτελώντας ένα από τα πρώτα μέλη της.

Bedlam

Ο Jesse Aaronson, ή αλλιώς “Bedlam” (Terry Crews), έχει τη δυνατότητα να παράγει και να ανιχνεύει ηλεκτρομαγνητικά πεδία. Είναι εκπαιδευμένος σε πολεμικές τέχνες και με τις δυνάμεις του μπορεί επίσης, να βραχυκυκλώνει ηλεκτρικά συστήματα, όπως επίσης και βίο-ηλεκτρικά συστήματα, που σημαίνει ότι μπορεί να στείλει για ύπνο τους αντιπάλους τους ή να τους προκαλέσει πόνο, χωρίς να τους αγγίξει. Για το τελευταίο εκπαιδεύτηκε από τον μετέπειτα από τον Cable αρχηγό των X-Force, τον Peter Wisdom.

Αντίθετα με την Domino, ο Bedlam έγινε μέλος της ομάδας στα comics χρόνια αργότερα από την ίδρυση της, όταν ο Cable δεν ήταν πλέον αρχηγός της.

Shatterstar

Ο Shatterstar (Lewis Tan) είναι ένας γενετικά δημιουργημένος μεταλλαγμένος από μία μελλοντική διαφορετική διάσταση. Τόσο ταξιδιώτης στο χρόνο, όσο και εξωγήινος!

Στα comics ο Shatterstar ήταν σκλάβος στη λεγόμενη διάσταση Mojoworld και απέκτησε
υπερδυνάμεις από γενετιστές επιστήμονες, προκειμένου να ανταπεξέλθει καλύτερα σε μία αρένα μονομάχων που υπήρχε στη διάσταση του. Εν τέλει όμως, κατάφερε να δραπετεύσει μέσα στο χρόνο και τον χώρο και να βρεί το δρόμο του ως X-Force μέλος. Ειδικότερα, έχει ενισχυμένη δύναμη και ταχύτητα και είναι master στη χρήση του ξίφους.

Πως όμως, θα ενταχθεί η περίπλοκη αυτή ιστορία του στο Deadpool 2 ή στην μετέπειτα ταινία X-Force είναι άγνωστο και μάλλον λίγο δύσκολο και περίπλοκο. Πιθανότερο είναι να του αποδοθεί ένα διαφορετικό backstory.

Zeitgeist

Ο Axel Cluney, ή αλλιώς “Zeitgeist” (Bill Skarsgard), έχει ίσως, την πιο περίεργη ιδιότητα στην ομάδα και αυτή είναι να βγάζει από το στόμα του κάποιο είδος οξέου, το οποίο μπορεί να διαλύει οποιοδήποτε υλικό στον κόσμο. Στα comics ο Zeitgeist συμμετείχε ως μέλος της ομάδας για ένα μόνο τεύχος, στο τέλος του οποίου σκοτώνεται κιόλας, κάνοντας μας επιφυλακτικούς για το αν θα επιζήσει στην ταινία.

 

Surge

Η Noriko “Nori” Ashida, ή αλλιώς Surge (Shiori Kutsuna), πρωτοεμφανίστηκε στα comics ως μέλος των X-Force το 2004 και η δύναμη της είναι η απορρόφηση ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και η εκδήλωση της, που όπως φαίνεται από το trailer της ταινίας, θα γίνεται με τη χρήση δύο ειδικών αλυσίδων ως κύριο όπλο της.

H Surge ήταν μαθήτρια στο σχολείο του Professor X και μέλος των New Mutants, μέχρι τη διάλυση της ομάδας. Αποτελεί ένα από τα πιο πρόσφατα μέλη των X-Force.

Peter

Ο Peter (Rob Delaney), ο οποίος εμφανίζεται στο trailer ως ένας απλός πολίτης προς εύρεση εργασίας, ανταποκρίνεται στην αγγελία του mr. DP και πηγαίνει στη συνέντευξη, στην οποία και προσλαμβάνεται ως μέλος της ομάδας.

Δεν είναι σίγουρο τι ρόλο ακριβώς θα παίξει στην ταινία, αν και έχει βεβαιωθεί ότι αποτελεί σημαντικό πρόσωπο για την πλοκή της. Η δήλωση αυτή μας κάνει να αναρωτιόμαστε για γνωστούς Peters που σχετίζονται με τους X-Force και εκτός του Piotr Nikolayevich Rasputin, του “Colossus”, ο μόνος άλλος που υπάρχει είναι ο λεγόμενος Peter Wisdom. Ο λογαριασμός μάλιστα στο twitter που άνοιξε ο Peter, με το όνομα “Peter W.”, ενισχύει την υπόθεση αυτή.

O Peter Wisdom είναι ένας Βρετανός μυστικός πράκτορας της MI13, που εποπτεύει τις σχέσεις μεταλλαγμένων και των υπερφυσικών γεγονότων γύρω από αυτούς. Είναι και ο ίδιος μεταλλαγμένος και η δύναμη που έχει είναι να απορροφά ενέργεια και να την χρησιμοποιεί εκτοξεύοντας “λεπίδες” θερμικής ενέργειας από τις άκρες των δακτύλων του. Είναι χρόνιος σύμμαχος των X-Men και αποτέλεσε και αρχηγός των X-Force για ένα διάστημα.

Το μουστάκι και ο ρόλος του απλού πολίτη, όπως εμφανίζεται στο trailer της ταινίας, δεν θυμίζουν το αλά James Bond στυλ που έχει στα comics, αλλά η φωτογραφία, την οποία κοιτάει ο Deadpool, υποδεικνύει ότι ο “απλός Peter” μάλλον αποτελεί μία ψεύτικη persona, προκειμένου να ενταχθεί στην ομάδα ή για κάποιον απώτερο σκοπό που δεν γνωρίζουμε.

Στο trailer της ταινίας φαίνονται και ο Colossus (Stefan Capicic), αλλά και η Negasonic Teenage Warhead (Brianna Hildebrand), αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα ενταχθούν στην ομάδα X-Force. Ειδικά ο Colossus, αν και αποτέλεσε μέλος της ομάδας στα comics, στην πρώτη ταινία Deadpool παρουσιάζεται ως ο καλοκάγαθος γίγαντας, κάτι το οποίο δεν συνάδει πολύ με τους τρόπους δράσης της βίαιης αυτής ομάδας.

Δεν μένει όμως κάτι άλλο από το να δούμε τι μας επιφυλάσσει η ταινία και ο mr. DP!

Πηγές: Screenrant1Screenrant2ScreencrushCinemablendign.comHollywoodreporter

Απάντηση