Αφού μάθαμε από αυτό το αξιόπιστο site ότι το prequel του GoT ξεκίνησε την αναζήτηση των πρωταγωνιστριών του μας έγινε παράλληλα αντιληπτό -δεδομένου ότι οι φήμες θα επιβεβαιωθούν- ότι η ιστορία θα αφορά τον εμφύλιο πόλεμο γνωστό ως “Dance of Dragons” μεταξύ των μελών της οικογένειας Targaryen, όπως περιγράφεται στο βιβλίο Fire and Blood. Η ιστορία θα αφορά ουσιαστικά την περίοδο 129-131 AC (167 χρόνια πριν το GoT, το 298 AC) και όσα προγενέστερα γεγονότα θεωρήσουν οι δημιουργοί ότι πρέπει να συμπεριληφθούν στη σειρά.

Game of Thrones Facts on Twitter:

Η εν λόγω ιστορία έχει ήδη κυκλοφορήσει σε animated βίντεο από το ΗΒΟ με αφήγηση από τους ηθοποιούς της σειράς. Για όποιον ενδιαφέρεται παρατίθεται το σχετικό link [***spoiler alert***]

Σύμφωνα με το άρθρο, οι δυο βασικοί χαρακτήρες για τους οποίους θα αναζητηθούν αρχικά ηθοποιοί είναι η Rhaenyra Targaryen και η μητριά της Alicent Hightower, οι γυναίκες, δηλαδή, που ήταν οι αρχηγοί των δυο αντιμαχόμενων πλευρών του εμφύλιου αυτού πολέμου. Η χρονική στιγμή που ξεκινάει η αναζήτηση του κάστινγκ είναι συμβατή με το πότε περίπου υπολογίζεται να ξεκινήσουν και τα γυρίσματα, ήτοι το 1ο εξάμηνο του 2021. Εντύπωση προκαλεί η ηλικία που αναζητούν στην ηθοποιό που θα υποδυθεί την Rhaenyra Targaryen, καθώς η περιγραφή αφορά μια ηθοποιό λίγο πριν τα 30 (late twenties). Αν η ιστορία ξεκινήσει από την αρχή της ζωής της θα ήταν πιο λογικό η ηθοποιός που αναζητούν να είναι γύρω στα 20 και όχι πιο μεγάλη ώστε να μπορεί να υποδυθεί την Rhaenyra για παράδειγμα όταν αυτή παντρεύτηκε πρώτη φορά στην ηλικία των 17 ετών. Βέβαια, και στο GoT είδαμε όλους σχεδόν τους βασικούς χαρακτήρες λίγο μεγαλωμένους, καθώς στα βιβλία αρκετοί χαρακτήρες που ήταν 11 ή 12 ετών στην σειρά φαινόντουσαν αισθητά πιο μεγαλωμένοι, εφόσον τους υποδύθηκαν ηθοποιοί που ήταν γύρω στα 20. Σε κάθε περίπτωση, η Rhaenyra στην αντίστοιχη ηλικία στο βιβλίο ήταν ήδη παντρεμένη και είχε αποκτήσει παιδιά, οπότε μπορεί η ιστορία να ξεκινήσει κατά κάποιο τρόπο in medias res, δηλαδή στη μέση της αφήγησης και να δούμε flashbacks για το παρελθόν. Το GoT εξάλλου δεν ακολούθησε την λογική άλλων σειρών, όπως το The Crown, όπου οι ηθοποιοί εναλλάσσονται όσο μεγαλώνουν οι χαρακτήρες, οπότε δεν φαίνεται πιθανό να αλλάξουν τώρα τακτική στο ΗΒΟ χρησιμοποιώντας άλλους ηθοποιούς για τον ίδιο χαρακτήρα στην πορεία των σεζόν.

The Dance of Dragons (Histories & Lore) | Game of Thrones Wiki ...

Μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε, ωστόσο, εφόσον δεν γνωρίζουμε πόσες σεζόν θα γυριστούν και με τι ρυθμό θα ειπωθεί η ιστορία. Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται σχεδόν σίγουρο ότι η ιστορία της βασιλείας του πατέρα της Rhaenyra, Viserys I Targaryen, θα συμπιεστεί μέχρι τον θάνατο του. Παρόλα αυτά, η ιστορία του εμφυλίου είναι περίπλοκη και έχει τις ρίζες και τις αιτίες της σε ένα χρονικό σημείο παλαιότερο της βασικής ιστορίας του εμφυλίου αυτού καθεαυτού. Γι’ αυτό, αν συμπιεστούν πολλά γεγονότα του παρελθόντος σε λίγα επεισόδια, δεν θα βοηθηθεί το κοινό να κατανοήσει τι συμβαίνει και γιατί.

The Targaryen Civil War: The Dance of Dragons - YouTube

Ωστόσο, ένα ήταν το βασικό ερώτημα που μας γεννήθηκε στο μυαλό: Θα δούμε τον Mushroom στην σειρά;! Το βιβλίο Fire and Blood είναι γραμμένο από την οπτική κάποιων συγκεκριμένων αφηγητών και όχι του Μάρτιν απευθείας. Έτσι, ένας από αυτούς είναι ο Mushroom, ένας νάνος γελωτοποιός, ο οποίος ισχυρίζεται σημεία και τέρατα με βασικό του επιχείρημα ότι βρισκόταν μέσα στα παλάτια όταν τα γεγονότα που περιγράφει συνέβησαν. Είναι ένας γραφικός -πλην, όμως, αστείος και απολαυστικός μέσα στη γραφικότητα του -χαρακτήρας, ενώ, η περιγραφή των γεγονότων εκ μέρους του δεν είναι φυσικά καθόλου αντικειμενική.

Απάντηση