Με έκπληξη παρακολουθήσαμε οι τηλεθεατές της σειράς το 16ο επεισόδιο της 13ης σεζόν να φέρει τίτλο ScoobyNatural και τους Sam και Dean να μεταφέρονται στον δισδιάστατο κόσμο του Scooby Doo: Όχι!

  Ένα crossover σαν αυτό  θα μπορούσε να είναι έκπληξη για όσους έχουν ακουστά την σειρά αλλά δεν την παρακολουθούν ή για όσους την παρακολουθούσαν κάποτε στο Star και μετά λιποψύχησαν. Για όσους όμως άντεξαν τις 2 σεζόν με τους Leviathan και συνέχισαν -θα επανέλθουμε αναλυτικότερα με άλλο άρθρο-, τους true fans δηλαδή της σειράς, ήταν ένα ακόμα επεισόδιο που επιβεβαίωσε την επιλογή τους να δεθούν με το Supernatural για 13 ολόκληρα χρόνια και να συνεχίσουν για όσο πάει. (“As long as ratings stay stable, and they want to do the show, and I’m still in the chair, I’m going to be their biggest supporter to continue,” CW president Mark Pedowitz says).

  Με ποιο τρόπο έγινε όμως το crossover: Κάποιοι ίσως περίμεναν να δουν να εμφανίζεται στο Supernatural η Scooby Gang της κινηματογραφικής μεταφοράς του Scooby Doo ή απλά σε ένα επεισόδιο της σειράς Scooby-Doo Where Are You!, να εμφανιζόντουσαν ο Sam και ο Dean ερευνώντας μια κοινή υπόθεση. Γιατί όμως να επιλεχθεί κάποιος από τους παραπάνω τηλεοπτικά συμβατούς τρόπους ενώ θα μπορούσε να επιλεχθεί ένας ξεκάθαρα SN συμβατός τρόπος; Όπως και έγινε! Ο Sam και Dean, στην προσπάθεια τους να λύσουν μια από τις υποθέσεις που έρχονται αντιμέτωποι, βρίσκονται παγιδευμένοι στο επεισόδιο “A Night Of Fright Is No Delight” της σειράς Scooby-Doo, Where Are you!. Ακριβώς! Οι non-fans ή ακόμα περισσότερο οι πληβείοι haters της σειράς θα βιαστούν να κράξουν για το πως έγινε αυτό. Για τους fans όμως, η λύση της υπόθεσης, αλλά πολύ περισσότερο το ίδιο το crossover όπως αναπτύσσεται με την διαπλοκή των πυρήνων των δύο σειρών, υπερφυσικό και πιο adult -ίσως χύμα- background των χαρακτήρων για το SN και από την άλλη πάντα λογική εξήγηση και συγκρατημένο-μέχρι τα όρια του χαβαλετζή- background των χαρακτήρων για το SD, δίνει το γνωστό αποτέλεσμα: Αυτό το Supernatural ξέρουμε, αυτό το Supernatural αγαπάμε!

Απάντηση