Το τηλεοπτικό δίκτυο Netflix ανακοίνωσε τη δημιουργία της σειράς “Cursed”, με συνδημιουργούς και εκτελεστικούς παραγωγούς τον Tom Wheeler και τον Frank Miller, μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες στο χώρο των comicbooks και των εικονογραφικών μυθιστορημάτων.

Η σειρά θα βασιστεί στο ομώνυμο βιβλίο που ετοιμάζουν οι δυό τους, το οποίο σχετίζεται με τη μεταφορά του μύθου του βασιλιά Αρθούρου σε μία διαφορετική εποχή και θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2019.

Όσον αφορά στην ιστορία, αυτή θα εκτυλίσσεται γύρω από την έφηβη Nimue και το μαγικό χάρισμα που διαθέτει, με το πεπρωμένο της να τη θέλει να γίνεται ο δυνατός, αλλά και τραγικός  χαρακτήρας (όπως μας αναφέρουν στην ανακοίνωση) της Κυράς της Λίμνης. Έπειτα από το θάνατο της μητέρας της και με σύντροφο τον Αρθούρο, έναν νεαρό μισθοφόρο που θα γνωρίσει, η Nimue θα ξεκινήσει την αποστολή της με σκοπό την αναζήτηση του Merlin και την παράδοση ενός αρχαίου ξίφους σε αυτόν. Κατά τη πορεία του ταξιδιού τους, η ίδια θα αποτελέσει σύμβολο ελπίδας και θάρρους ενάντια στην καταπίεση των Red Palatins και του συνεργού τους, βασιλιά Uther.

Η σειρά θα προβληθεί πιθανότατα μετά την κυκλοφορία του βιβλίου, με τον Wheeler να αναφέρει χαρακτηριστικά: «Μαζί ελπίζουμε να ταρακουνήσουμε τα θεμέλια της αγαπημένης αυτής μυθολογίας και στην πορεία να δημιουργήσουμε έναν νέο ήρωα για μία νέα εποχή».

 

Πηγές: Netflix Media Center: CURSEDScreenrant: CURSED

Απάντηση