Περιμένατε καιρό για ένα ερωτικό ρομάντζο μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας στα χρόνια της Επανάστασης του 1821 στις μεγάλες οθόνες του Χόλυγουντ;cliffs of freedom

Ούτε εμείς. Έχουμε ζήσει το μεγάλο έρωτα Νίκου-Ναζλί μια φορά στους δέκτες μας, τον έρωτα Ροδάνθης-Χίλμι από το Survivor άλλη μία και, φυσικά, τον πολυπαιγμένο έρωτα του Αλή Πασά για την κυρά-Φροσύνη, τόσο σε ταινιά, με τον τίτλο η Λίμνη των Στεναγμών, πίσω στο μακρινό 1959, όσο και σε σειρά, με τον ίδιο τίτλο,  από τους δέκτες του Alter και τον Τάσο Χαλκιά στο ρόλο του Αλή Πασά. Ναι, αλλά για το έπος του Μανσουσάκη με Μουράτ-Χριστίνα δε λες τίποτα!limni

Για τη Μαριάν Μητρόπουλος, όμως, τα παραπάνω ρομάντζα δεν ήταν αρκετά, γι’ αυτό το έβαλε σκοπό να κυκλοφορήσει το δικιάς της έμπνευση ρομάντζο, και δη σε διεθνές και υπερατλαντικό επίπεδο αυτή τη φορά. Ποια είναι όμως η εν λόγω κυρία; Πρόκειται για τη σύζυγο του Ελληνοαμερικάνου δισεκατομμυριούχου επενδυτή και επιχειρηματία Ντιν Μητρόπουλος και συγγραφέα; σεναριογράφου; (η Μαριάν) του Ελληνο-Τουρκικού love story “Cliffs of Freedom” που ετοιμάζεται να κατακτήσει το Χόλυγουντ, την ημεδαπή και την αλλοδαπή και να ξανα-μαν-αναβιώσει  το πάθος μεταξύ ημών και των γειτόνων.

https://www.youtube.com/watch?v=rqweR7RPoQE

Το κινηματογραφικό ταξίδι του Cliffs of Freedom θα ξεκινήσει από τη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες στη 1 Μαρτίου, ενώ άγνωστο παραμένει το πότε θα περάσει τ’ αυλάκι του Ατλαντικού για να φτάσει και σε μας. Από τη στιγμή πάντως που δόθηκε το τρέιλερ στη δημοσιότητα, παρατηρήθηκε ύφεση της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο, ενώ από μεριάς της Ελλάδας γίνονται όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες προκειμένου να υποδεχθούν το φιλμ της ταινίας με τιμές αρχηγού κράτους κατά την άφιξή του. Επειδή δεχόμαστε καταιγισμό μηνυμάτων από γιαγιάδες που έχουν μπερδευτεί και νομίζουν ότι πρόκειται για τη συνέχεια του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή, παρακαλούμε τα εγγόνια τους να αναλάβουν να εξηγήσουν πως πρόκειται για ταινία και να δεσμευθούν ότι θα τις συνοδέψουν στις κινηματογραφικές αίθουσες. Πηγαίντε τη γιαγιά ένα σινεμά ρε χρεμανταλάδες! Μόνο να τσεπώνετε το 5ευρω για το μαλμπόρι το μαλακό ξέρετε!

cliffs of freedom 3

cliffs of freedom 1

Τη σκηνοθεσία της ταινίας υπογράφει ο Βαν Λινγκ, ενώ το πρωταγωνιστικό crew που έρχεται να απειλήσει τη θέση που έχει στην καρδιά μας ο ρόλος του Δημήτρη Παπαμιχαήλ ως Παπαφλέσσα  καλά ποτέ και για κανένα λόγο συναπαρτίζουν οι Τζαν Ουντίν, Ράζα Τζάφρεϊ και Τάνια Ρέιμοντ, τα ονόματα των οποίων προφανώς και δε μας λένε απολύτως τίποτα. Κοιτάζοντας προσεκτικά όμως το τρέιλερ προσπαθώντας να χωνέψουμε το τι μας περιμένει, ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΞΟΥΜΕ ΣΤΟ IMDB, θυμηθήκαμε τι μας θυμίζει η πρωταγωνίστρια της ταινίας Τάνια Ρέιμοντ!

Η Τάνια Ρέιμοντ είχε υποδυθεί στο Lost την Alex Rousseau, κόρη της περιφερωμένης στο νησί και σκαλωτικής Γαλλίδας Danielle Rousseau. Όταν ήταν ακόμα πιτσιρίκι, την είχαν απαγάγει οι Άλλοι και μεγάλωσε κάτω από την κηδεμονία του Ben, πιστεύοντας ότι η μητέρα της είχε πεθάνει. Κατέληξε να εκτελείται από τον Keamy μπροστά στα μάτια του Ben, όταν ο τελευταίος αρνήθηκε να παραδοθεί στους μισθοφόρους που είχαν κάνει επέμβαση στο νησί, σε μία από τις δυνατότερες σκηνές της σειράς. Ακόμα ψάχνουμε αν σε αυτή τη σκηνή νιώσαμε μία στάλα οίκτου για τον Ben ή αν το μισήσαμε ακόμα περισσότερο.

Απογοητευτήκατε;

Πηγή: LUBEN

 

Απάντηση