«Είμαι τίγκα στα ψυχολογικά,

ο γιατρός μου προτείνει Ηρακλειά»

Από παγκάκι σε παγκάκι- Σπύρος Γραμμένος

iraklia4
Γίαννης Γαβαλάς

Ηρακλειά. Ένα νησί με τους λιγότερους τουρίστες συγκριτικά με τις υπόλοιπες μικρές Κυκλάδες. Αυτό, όμως, την καθιστά άγρια και ταυτόχρονα γοητευτική να σε φιλοξενήσει και να σου δείξει την ηρεμία της. Βραχώδες νησί με ένα μικρό μόλο για λιμάνι. Υπέροχες μικρές παραλίες, ανάμεσά τους το λιμάνι του Αγίου Γεωργίου, το Λιβάδι, το Τουρκοπήγαδο, η Βορινή Σπηλιά, ο Καρβουνόλακκος και η Αλιμιά.

Στο νησί αυτό υπάρχουν λίγα ενοικιαζόμενα δωμάτια και μικρά γραφικά μαγαζάκια για φαγητό και ποτό, όλα απλά και μαζεμένα. Δεν είναι ότι το νησί είναι απόμακρο, είναι απλά ότι αφήνει τον επισκέπτη να πάρει το χρόνο του, να ηρεμήσει και να βολευτεί στην ιδιαίτερη ομορφιά του τοπίου.

iraklia_spileo2_F21567Η βραχώδης της μορφή προσφέρει πολλά μονοπάτια και ευκαιρίες για περιπατητικές διαδρομές. Το αξιοθέατο του νησιού είναι το σπήλαιο του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου. Το σπήλαιο δεν είναι κατάλληλα προετοιμασμένο για επισκέπτες, αλλά αν ρωτήσετε τους ντόπιους θα σας κατατοπίσουν και θα βρείτε και κάποιον να σας κάνει το ξεναγό. Εξοπλισμός και υπομονή για την επίσκεψη στο σπήλαιο απαραίτητα. Γίνεται, επίσης, πανηγύρι την παραμονή της γιορτής του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου (γιορτή:29/8), που θα συναντήσετε να τραγουδάει ο Βαγγέλης από την Ηρακλειά πάντα με συνοδεία βιολιού  και ατελείωτο χορό.

Στο νησί πας είτε από Πειραιά είτε με το «Express Skopelitis» από Νάξο. Ως παραλία για ελεύθερο camping στο νησί ενδείκνυται το Λιβάδι, απαιτείται όμως μεγάλη προετοιμασία για να είσαι ετοιμοπόλεμος. Μην φύγεις από το νησί χωρίς να πάρεις μέλι από τους ντόπιους.

iraklia_livadi_F22089
Λιβάδι

 

iraklia_livadi2_F21982
Λιβάδι
iraklia_aloni_F20319
Αλώνι
iraklia_castle_F21407
Κάστρο
14701_f
Καρβουνόλακκος
16487229_-S6-aDQ_XUW0w71b4Xo_2eXnU_e4BU7MEvVyHOKMNOY
Τουρκοπήγαδο

Κεντρική εικόνα: kalimera.nu
Εικόνες άρθρου:
www.e-kyklades.gr

www.stoustratou.com
www.exploring-greece.gr

 

Απάντηση