Ήρθε επιτέλους το Deadpool 2 και ανταγωνιστής του μισθοφόρου με τα κόκκινα φαίνεται να είναι ο μεταλλαγμένος Cable.

Η ιστορία του Cable είναι τόσο πολύπλοκη που θα θεωρείτε παιχνιδάκι τα X-Men timelines που μας είχαν μπερδέψει σε όλες τις τανίες. Γεννημένος στο παρόν, μεγαλωμένος στο μέλλον και κάνοντας το παρελθόν-παρόν-μέλλον ένα τσιγάρο δρόμος, ο Nathan Summers, ή αλλιώς Cable, αποτελεί έναν από τους ισχυρότερους μεταλλαγμένους και το κολλητό φιλαράκι του Deadpool, ακόμη κι αν δεν δηλώνεται κάτι τέτοιο στα trailers της ταινίας.

Για να μάθουμε όμως λίγα παραπάνω πράγματα για αυτόν τον “μισός άνθρωπος-μισός μηχανή” μεταλλαγμένο, ακολουθούν 10 πράγματα που θα μας προετοιμάσουν καταλλήλως για την είσοδο του Cable στο Deadpool 2.

1. Μπαμπάς o Cyclops, μαμά η Jean Grey…περίπου

Η ιστορία αρχίζει κατά τη διάρκεια μίας αποστολής στο διάστημα, όταν η Jean Grey θυσιάζεται για να σώσει τους υπόλοιπους X-Men από μία θανατηφόρο ακτινοβολία. Ενώνει τις δυνάμεις της με αυτές της Δύναμης Phoenix, μίας δυνατής κοσμικής οντότητας που κατοικεί μέσα της, και προτού πάρει τον έλεγχο μυαλού και σώματος της και στραφεί εναντίον των X-Men (είναι από τις κακές κοσμικές οντότητες), η Jean προκαλεί την αυτοκαταστροφή της Phoenix, θυσιάζοντας όμως και τον εαυτό της ταυτόχρονα.

Λίγο καιρό αργότερα, ο Scott Summers, ο X-man Cyclops, ο οποίος αγαπούσε την Jean και δεν κατάφερνε να ξεπεράσει το χαμό της, συναντάει την Madelyn Pryor, η οποία ήταν φτυστή η Jean. Ο έρωτας τους ήταν κεραυνοβόλος, η παντρειά βέβαιη και κερασάκι στην τούρτα ο υιός τους, ο μικρός Nathan Christopher Summers, ο οποίος θα μεγαλώσει και θα γίνει ο μεταλλαγμένος Cable.

Μετά τη γέννα του μικρού Nathan, η Jean Grey επανεμφανίζεται (τα-ντά! Είναι ζωντανή!) και τα συναισθήματα του Scott αρχίζουν να βαράνε κόκκινο. Η επιστροφή της τον οδήγησε τελικά στην εγκατάλειψη της νέας του οικογένειας και στην επανένταξη του στους X-Men. Αυτό σηματοδοτεί μία σειρά γεγονότων που θα οδηγήσουν την Madelyn στην ανακάλυψη ότι η ίδια είναι κλώνος της Jean Grey! Συγκλονισμένη, πληγωμένη και παρατημένη μόνη με ένα παιδί (α ρε Scott!), η Madelyn συμμαχεί με μία δαιμονική οντότητα και στρέφεται ενάντια στους X-Men. Προτού καταφέρει να θυσιάσει τον γιο της σε αυτή, οι X-Men προφτάνουν και σώζουν την κατάσταση.

Στην ανερχόμενη λοιπόν μάχη, η Madelyn συνδέεται τηλεπαθητικά με την Jean και επιχειρεί να αυτοκτονήσει, παίρνοντας την μαζί της. Η Jean καταφέρνει και επιζεί από την απόπειρα, αλλά ο τηλεπαθητικός σύνδεσμος των δύο προκάλεσε την σύζευξη της μνήμης της με αυτές της Madelyn, αποκτώντας έτσι το “μητρικό ένστικτο” για τη φροντίδα του Nathan. Γενετικά άλλωστε είναι ο γιος της!

 

2. Στα πέρα δώθε από μωρό

Εδώ είναι που εμφανίζεται ο Mr. Sinister. Αυτός είναι ένας γενετιστής επιστήμονας και αντίπαλος των X-Men, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση αναζητά εκδίκηση εναντίον του Apocalypse (ναι ο μπλε τύπος από την τελευταία ταινία X-Men) που τον είχε αδικήσει. Επιθυμώντας να νικήσει τον Apocalypse, αναζητά τον πιο ισχυρό μεταλλαγμένο που θα μπορούσε να καταφέρει κάτι τέτοιο. Και τον βρίσκει στο παιδί του Scott και της Jean..εεεε…της Madelyn!

Γνωρίζοντας τις απεριόριστες δυνάμεις που θα κληρονομούσε το παιδί τους, o Sinister προσπαθούσε από το παρασκήνιο να “προκαλέσει” την ρομαντική σχέση των δύο. Μετά τον υποτιθέμενο όμως θάνατο της Jean Grey, ενσωμάτωσε στον κλόνο της (γιατί φυσικά είχε κλώνους) τις μνήμες της Madelyn Pryor και ξέρουμε τη συνέχεια.

Ο Cable γεννιέται, ο Scott/Cyclops εγκαταλείπει την οικογένεια και ο Sinister είναι αυτός που έπειτα αποκαλύπτει στην Madelyn ότι είναι κλώνος της Jean Grey. Μετά το θάνατο της Madelyn, ο τρελός επιστήμονας απαγάγει τον μικρό Nathan και κάνει πειράματα πάνω του για αρκετούς μήνες, προκειμένου να τον χρησιμοποιήσει εναντίον του Apocalypse.

Σώζεται προσωρινά από τον πατέρα του, τον Cyclops, μέχρι να τον αρπάξει τώρα ο Apocalypse, o οποίος είχε αισθανθεί τη γέννηση ενός τόσο ισχυρού μεταλλαγμένου (αυτός περνάει τη συνείδηση του σε άλλο σώμα και ζει ανά τους αιώνες, σαν το Altered Carbon ένα πράγμα). Γνωρίζοντας τα σχέδια του Sinister, ο Apocalypse μολύνει το μωρό Cable με έναν θανατηφόρο ιό, προτού προλάβει ο Sinister να τον επανακτήσει.

O Cable αποτελεί τη Νέμεσις του Apocalypse. Η νίκη του εναντίον του αποτελεί έναν από τους κύριους στόχους του ισχυρού μεταλλαγμένου μας και οι δυο τους θεωρούνται αιώνιοι (κυριολεκτικά) εχθροί. Αργότερα μαθαίνουμε μάλιστα ότι ο ενήλικας Cable ταξιδεύει πίσω στο χρόνο και μολύνει τον νεαρό Apocalypse με τον ίδιο ιό.

3. Μολυσμένος με θανατηφόρο ιό

Όταν ο Apocalypse αρπάζει το μωρό Nathan/Cable το μολύνει με έναν τεχνο-οργανικό ιό. Ο ιός αυτός δρα αντικαθιστώντας τη σάρκα του σώματος με τεχνολογία (απλώς δεχτείτε το), μέχρι, εν τέλει, να πεθάνει ο φορέας.

Ο Scott/Cyclops και η Jean Grey καταφέρνουν και παίρνουν πίσω τον μολυσμένο πλέον Nathan και σε αυτό το χρονικό διάστημα η Askani, μία γυναίκα από το μέλλον (η οποία είναι η αδελφή του Cable σε μία εναλλακτική διάσταση!) φτάνει και τους εξηγεί ότι έχει τη δυνατότητα να τον σώσει. Τους δηλώνει ότι ο μικρός είναι ο σωτήρας του μέλλοντος της, 2000 χρόνια μπροστά στο χρόνο, όπου ο Apocalypse έχει κυριεύσει τον κόσμο. Εκεί έχουν και τη δυνατότητα να τον θεραπεύσουν. Γνωρίζοντας ότι δεν μπορεί να σωθεί από την τωρινή τους τεχνολογία, ο Scott και η Jean συμφωνούν και ο Nathan ταξιδεύει στο μέλλον προκειμένου να σωθεί.

4. Αντίπαλος του ο κλώνος του

Η Askani, που πήρε τον Nathan στο μέλλον, φοβούμενη ότι το μωρό δεν θα επιζούσε την θεραπεία τον κλωνοποιεί για παν ενδεχόμενο. Κατά την διαδικασία, ο Apocalypse όμως επιτίθεται και απαγάγει τον κλώνο του Nathan, θεωρώντας ότι έχει αρπάξει τον original Nathan Summers (μην ξεχνιέστε είμαστε πλέον στο 4000 μ.Χ.).

Ο κλώνος μεγαλώνει σύμφωνα με την καθοδήγηση του Apocalypse και εν τέλει παίρνει το όνομα Stryfe. Οι δυο τους θα αποτελέσουν τους μεγαλύτερους αντιπάλους του Cable.

Αρχικά, ο Cable δεν γνωρίζει τίποτα για τον κλώνο του και ο Stryfe αυτό το εκμεταλλεύεται. Προσπάθησε να δολοφονήσει τον Professor X μολύνοντας τον με τον τεχνο-οργανικό ιό και δίχως κανείς να γνωρίζει για αυτόν τον κλώνο, ο Cable γρήγορα ήρθε σε αντιπαράθεση με τους X-Men. Έτσι κι αλλιώς όμως, ποτέ δεν είχαν τις καλύτερες σχέσεις!

5. Με πανίσχυρες δυνάμεις, σπάνια όμως μπορεί και τις χρησιμοποιεί

Οι ψυχικές δυνάμεις του Cable, η τηλεπάθεια και η τηλεκίνηση συγκεκριμένα, είναι αναμφισβήτητα από τις πιο δυνατές σε όλο το σύμπαν των X-Men. Δυστυχώς όμως, αυτές είναι που κρατάνε πίσω την εξάπλωση του τεχνο-οργανικού ιού σε όλο του το σώμα, γι’ αυτό και σε λίγες μόνο περιπτώσεις καταφέρνει να τις χρησιμοποιεί. Παρόλ’ αυτά όμως, διαθέτει ενισχυμένη δύναμη από τον ιό και μπορεί να τον χρησιμοποιεί ώστε να εισβάλει στα συστήματα μηχανών και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών, ενώ με το μηχανικό αριστερό μάτι του έχει πάντα καθαρό οπτικό πεδίο, ανεξαρτήτως των συνθηκών.

Μιας και προέρχεται από το μέλλον, ο Cable έχει μία ποικιλία από σούπερ εξελιγμένα γκατζετάκια που του επιτρέπουν να κάνει άλματα στο χρόνο και να τηλεμεταφέρεται. Εκτός αυτών, διαθέτει πολλά φουτουριστικά όπλα, τα οποία έχει μάθει να χρησιμοποιεί με απόλυτη ακρίβεια. Εκπαιδευμένος από μικρός στην τέχνη του πολέμου, είναι master στρατηγικής και έμπειρος στη μάχη σώμα με σώμα. Κατάφερε μάλιστα να νικήσει τον τύραννο του μέλλοντος Apocalypse, όταν ήταν μόλις έφηβος, προτού εκείνος μεταφέρει τη συνείδηση του σε άλλο σώμα.

6. Πίσω στον 20ο αι.

Όταν ο Nathan έγινε ο ισχυρός μεταλλαγμένος Cable και ταξίδεψε πίσω στον 20ο αι., στον οποίο είχε γεννηθεί, προς αναζήτηση του κλώνου-εχθρού του Stryfe, έρχεται αντιμέτωπος με τον πατέρα του, Cyclops και του ζητάει το λόγο που άφησε την Askani να τον πάρει μακριά τους. Βέβαια, όταν ο Cable επέστρεψε, ο Scott και η Jean δεν είχαν ακόμα παντρευτεί και έτσι δεν είχε ιδέα τι του λέει ο μισός ρομπότ υιός του. Αργότερα βέβαια, συμφιλιώνονται και του εξηγεί πόσο δύσκολο ήταν να τον αποχωριστούν. Μετά τη συμφιλίωση ο Cable παρίσταται και στο γάμο των γονιών του (ή μάλλον του πατέρα του και της μητριάς του…ή της μητέρας του…χάος η οικογένεια Summers!).

Ο Nathan πήρε το όνομα Cable (=καλώδιο), που συμβολίζει τον σύνδεσμο μεταξύ παρόντος και μέλλοντος.

7. “Επιθυμώ παγκόσμια ειρήνη”

Σε κάποιο σημείο της ιστορίας του, ο Cable καταφέρνει και αποκτά πλήρη έλεγχο των δυνάμεων του, επιτρέποντας του να τις χρησιμοποιήσει για την βοήθεια της ανθρωπότητας και λιγότερο για την αποτροπή του ιού. Με τις πανίσχυρες τηλεκινητικές και τηλεπαθητικές δυνάμεις του καταφέρνει και εφαρμόζει σε όλον τον πλανήτη την ουτοπία για την οποία όλοι οι σούπερ ήρωες παλεύουν.

Κάποιοι όμως από αυτούς δεν αισθάνονται άνετα με το εύρος των δυνάμεων του (παρά το γεγονός ότι έχει καταφέρει και επιτύχει ότι προσπαθούσαν να υλοποιήσουν όλοι τους). Γίνονται ανήσυχοι και φοβούνται ότι ο Cable δεν θα παραμείνει φιλάνθρωπος και καλοκάγαθος για πολύ ακόμα. Σύντομα λοιπόν, βρίσκεται αντιμέτωπος με τον Silver Surfer, έναν από τους πιο δυνατούς χαρακτήρες του Marvel σύμπαντος. Κατά τη διάρκεια της μάχης των δύο, ο Cable κατάφερνε να μάχεται και ταυτόχρονα να επισκευάζει με τις δυνάμεις του όλες τις ζημιές του καυγά τους. Τελικώς όμως, νικήθηκε, αν και κατάφερε να καταστρέψει τη χαρακτηριστική σανίδα του Silver Surfer.

8. Μέλος αρχηγός πολλών ομάδων

Αν και προτιμάει να δουλεύει μόνος και δεν θεωρείται και ο πιο ομαδικός παίκτης, ο Cable αποτέλεσε μέλος διαφόρων ομάδων μεταλλαγμένων. Τις περισσότερες φορές βέβαια κατέληγε να γίνεται αρχηγός αυτών.

Όταν επιστρέφει από το μέλλον πίσω στον 20ο αι. για να εντοπίσει τον κλώνο-εχθρό του Stryfe, φτιάχνει την ομάδα Wild Pack. Γρήγορα ανακαλύπτει ότι το όνομα αυτό έχει παρθεί από άλλη ομάδα, οπότε το αλλάζει σε Six Pack (πιο μάτσο τίτλος δεν γινόταν!). Η ομάδα χαρακτηρίζεται για την εκτεταμένη χρήση βίας και το μακελειό που αφήνει στο διάβα της.

Μετά από ένα διάστημα δουλεύοντας μόνος, ο Cable γίνεται ο νέος αρχηγός της ομάδας New Mutants, των νεαρών εκπαιδευόμενων επόμενων X-Men. Καταλαβαίνει την προσφορά της ομάδας στον πόλεμο εναντίον του Stryfe και του Apocalypse και μετά τη διάλυση της δημιουργεί την X-Force, με πολλά μέλη αυτής να προέρχονται από τους New Mutants. Αποτέλεσε τον ιδρυτή της ομάδας αυτής κρούσης και τον πρώτο αρχηγό της.

9. Όταν ξυλοφόρτωσε τους Avengers!

Έπειτα από ένα περιστατικό όπου ο Cable χρησιμοποίησε τις δυνάμεις του (που ουσιαστικά κρατούσαν την εξάπλωση του ιού στο σώμα του) για να σώσει κάποιους μεταλλαγμένους, ο ιός τον κυριεύει εξ ολοκλήρου. Γίνεται μία εξ ολοκλήρου τεχνολογική οντότητα (cyborg που λέμε) και την τελευταία στιγμή που σώζει τους νεαρούς μεταλλαγμένους φαίνεται να διαλύεται σε πολλά μεταλλικά σωματίδια.

Αμ δε! Κι όμως ο Cable σώζεται και τηλεμεταφέρεται πιο μακριά στο μέλλον. Τώρα, εξ ολοκλήρου κυριευμένος από τον ιό, έχει μόνο 24 ώρες να ζήσει. Ο κατεστραμμένος κόσμος στον οποίο φτάνει οφείλεται στο γεγονός ότι η νεαρή μεταλλαγμένη Hope, για την οποία θυσιάστηκε προκειμένου αυτή να σταματήσει την αποκάλυψη, σκοτώθηκε σε ένα περιστατικό που προκλήθηκε από τους Avengers.

Μαθαίνοντας αυτό, επιστρέφει πίσω στο παρόν με μοναδικό σκοπό την προστασία της Hope για το υπολειπόμενο διάστημα που έχει να ζήσει. Σχεδιάζει να σταματήσει τους Avengers και ξεκινάει νικώντας τον Falcon, τον Captain America, τον Iron Man και τον Red Hulk, προτού ο πατέρας του Cyclops και η νεαρή Μεσσίας Hope φτάσουν και τον ηρεμήσουν. Ακούγοντας τους έρχεται σε ανακωχή με τους Avengers.

Η Hope καταφέρνει να απορροφήσει με τις δυνάμεις της τον τεχνο-οργανικό ιό που είχε κυριεύσει το σώμα του, εξαλείφοντας τον τελείως. Ο Cable αναθέτει τώρα την προστασία της στον πατέρα του, εκμυστηρεύοντας του τι πρόκειται να κάνουν οι Avengers.

10. Μεγάλη ιστορία με τον Deadpool

Ο δυο τους έχουν μεγάλη ιστορία, με τη σειρά Cable & Deadpool να είναι ενεργή για 4 χρόνια και να τοποθετείται στο top 10 Best Buddy Teams της Marvel.

Η παραγωγή ιστοριών όμως δεν ήταν και τόσο εύκολη δουλειά, με τον ένα χαρακτήρα σου να είναι σκοτεινός, σοβαρός και να επικεντρώνεται στην αντιμετώπιση των αιώνιων εχθρών του και τον άλλον να αποτελεί μία ακατάπαυστη μηχανή μονολόγου και συνεχών (φοβερών όμως!) αστείων.

Παρολ’ αυτά, η σχέση τους αυτή αγαπήθηκε από τους φανς του είδους και αναμένουμε να δούμε πως θα προσεγγιστεί στην νέα ταινία του μισθοφόρου με τα κόκκινα!

Για να μάθετε περισσότερα για την ομάδα X-Force που θα κάνει την είσοδο της στο Deadpool 2 τσεκάρετε και αυτό: Deadpool 2 | 7 πράγματα για τους X-Force

Cheers!

Πηγές: ScreenrantNerdist

Απάντηση