Εικόνες “εορτασμού” της Εργατικής Πρωτομαγιάς απ’ όλον τον κόσμο μέσα από τις δημοσιεύσεις διαδηλωτών, συνδικάτων, οργανώσεων και κομμάτων στο twitter:

Οι εργαζόμενοι στα McDonald’s σε Manchester, Cambridge, Crayford και Watford με την υποστήριξη του BFAWU (σωματείο εργαζομένων στην εστίαση) προκήρυξαν απεργία για την 1η Μαΐου διεκδικώντας αύξηση του ωρομισθίου τους στις 10 λίρες την ώρα, σύναψη συμβάσεων εργασίας με προκαθορισμένα ωράρια και δημιουργία σωματείου. #McStrike , McStrike @FastFoodRights

Τα κεντρικά συνθήματα των κινητοποιήσεων ανα τον κόσμο αφορούσαν στην ενίσχυση των εργασιακών δικαιωμάτων, την βελτίωση των συνθηκών εργασίας και την αύξηση των μισθών. Φυσικά, στις ευρωπαϊκές κινητοποιήσεις δεν λείπανε τα συνθήματα κατά της λιτότητας, με τις κινητοποιήσεις στην Γαλλία να φέρουν έντονη την αντίδραση του κόσμου ενάντια στα μέτρα Μακρόν και να καταλήγουν σε συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας, ενώ στις ΗΠΑ κυριάρχησαν μεταξύ άλλων συνθήματα για τα δικαιώματα των μεταναστών και συνθήματα κατά της χρηματοδότησης των ιδιωτικών φυλακών και κέντρων κράτησης μεταναστών από τις Τράπεζες κι άλλους οικονομικούς οργανισμούς. Στην Μεγάλη Βρετανία ιδιαίτερο βάρος δόθηκε μεταξύ άλλων στα δικαιώματα που αφορούν στην ιδιωτική ζωή με πολλούς διαδηλωτές να φέρουν πλακάτ και αυτοκόλλητα της καμπάνιας #spypolice. Στην Ελλάδα, πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις από συνδικάτα και κόμματα της αριστεράς, με έντονο αντιμπεριαλιστικό κι αντιπολεμικό χαρακτήρα, ενώ στις κινητοποιήσεις “ντεμπούταρε” το κόμμα του Γ. Βαρουφάκη με διακριτό μπλοκ, το ΜεΡΑ 25.

Ακολουθούν εικόνες και βίντεο από διάφορες κινητοποιήσεις ανά τον κόσμο μέσα από τις δημοσιεύσεις διαδηλωτών, φορέων και κομμάτων στο twitter.

https://twitter.com/SoellerPower/status/991428412936945665

https://twitter.com/thestevennabil/status/991213371612581888

https://twitter.com/SGSF_Federation/status/991201362527453184

Απάντηση