Καραντίνα volume 2 και πλήττεις; Έχεις τερματίσει τις σειρές και έχεις ήδη βάλει μισό κιλό από τα μελομακάρονα; Έχει πιαστεί το χέρι σου από την τηλεεργασία, την τηλεεκπαίδευση, το take away, το click away ή το playstation;;

copyright: Simone Joyner

Μην ανησυχείς. Θυμόμαστε ακόμα τη δίψα σου να βάλεις το παλτό και τα καλά σου κα να πας θέατρο, έστω και για  τη φάση. Επειδή παραστασούλες online παίζουν, ευκαιρία να βάλεις τη γούνα σου, το καπέλο σου, το κόκκινο κραγιόν σου  και να αράξεις καναπέ.

Πάμε θέατρο!!!

Λοιπόν, δεν θα πρωτοτυπήσουμε, αλλά το Θέατρο Πορεία, όπως και στην προηγούμενη καραντίνα, έτσι και σε αυτή, μας δίνει την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε αξιέπαινες παραστάσεις για όλο το Δεκέμβριο. Μια από αυτές η παράσταση  «Η Μεγάλη Χίμαιρα» , του Μ. Καραγάτση, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου , Κυριακή 13 Δεκεμβρίου και 20:00 ώρα Ελλάδος.

Η Μεγάλη Χίμαιρα | Θέατρο Πορεία

Η Μήδεια είναι ο φυσιολογικός άνθρωπος, που το ερωτικό πάθος του σκοτίζει το λογικό, όπως κάθε φυσιολογικό άνθρωπο.

Βρείτε το link της παράστασης Μεγάλη Χίμαιρα εδώ (13/12, 20:00)

Ανάμεσα στις παραστάσεις, ξεχωρίζει η παράσταση του Αργύρη Πανταζάρα «This is not Romeo & Juliet», βασισμένη στο Σαιξπηρικό έργο, η οποία προβλήθηκε για λίγες παραστάσεις πριν το κλείσιμο των θεάτρων και θα προβληθεί διαδιακυτιακά, πλεόν στις 5 Δεκεμβρίου και 21:00 ώρα.

THIS IS NOT ROMEO & JULIET | Θέατρο Πορεία

Βρείτε το link της παράστασης This is not Romeo & Juliet εδώ (05/12, 21:00)

Περνώντας, πάντα με τη γούνα και τα πασούμια μας, κάνουμε στάση στο Εθνικό. Αναμεσα στις παραστάσεις, να προτείνουμε το θεατρικό έργο «Σ’ εσάς που με ακούτε» της Λούλας Αναγνωστάκη, κάθε Σάββατο στις 20:30, για περιορισμένες προβολές. Να σημειωθεί ότι ο Μιχάλης Ρέππας και ο Θανάσης Παπαθανασίου επέστρεψαν στο Θέατρο Rex με το έργο «Φεγγάρι από χαρτί», το οποίο θα προβληθεί την 4 Δεκεμβρίου στις 19:30.

Σ΄ εσάς που με ακούτε» της Λούλας Αναγνωστάκη σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου  Αβρανά [Από 30 Οκτωβρίου στη Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος»] - Εθνικό Θέατρο -  Εθνικό Θέατρο
Σ΄εσάς που με ακούτε
Φεγγάρι από χαρτί, από τους Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου στο Θέατρο  Rex | CultureNow.gr
Φεγγάρι από χαρτί

Για την παράσταση Σ’ εσάς που με ακούτε εδώ (Κάθε Σάββατο στις 20:30) και για την παράσταση Φεγγάρι απο χαρτί εδώ (04/12, 19:30)

Στις 5 και 6 Δεκεμβρίου  ( στις 20:30 και 19:00) αντίστοιχα, θα προβληθεί η θεατρική παράσταση «Το Τρίτο Στεφάνι» του Κώστα Ταχτσή από το Θέατρο Παλλάς, με την υπογραφή του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη και αγαπημένες πρωταγωνίστριες (Μαρία Καβογιάννη!!!).

Το Τρίτο Στεφάνι» του Κώστα Ταχτσή σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη  στο Θέατρο Παλλάς - Θέατρο - Χορός - Κοινωνικό έργο - σύγχρονο έργο -  elculture.gr

Το πρόγραμμα έχει και  «Οι Μάγισσες της Σμύρνης» της Μάρας Μεϊμαρίδη, σε θεατρική απόδοση και σκηνοθεσία του Σταμάτη Φασουλή, που θα προβληθεί διαδικτυακά για 7 μαγνητοσκοπημένες προβολές, καθημερινά από 9/12 έως και 13/12.

Οι μάγισσες της Σμύρνης, πληροφορίες για την παράσταση - Θέατρο - αθηνόραμα

Από το αγαπημένο μας Θέατρο Τέχνης (ναι έχουμε και γούστο), από 20 Νοεμβρίου, τα podcasts του Θεάτρου Τέχνης, «Μικρές ιστορίες (μεγάλου) εγκλεισμού» (5 επεισόδια), με  πέντε έργα της φωτογραφικής συλλογής της Χριστίνας Κάλμπαρη “Μικρές ιστορίες εγκλεισμού”.

Βρείτε το link του Θεάτρου Τέχνης εδώ

Και επειδή ξέρω ότι δεν σας φτάνουν αυτά, η GNO TV, η νέα διαδικτυακή τηλεόραση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ξεκινά στις 25 Νοεμβρίου 2020, ενώ το Δεκέμβριο, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της ΕΛΣ, θα προβληθούν μπαλέτο, και όπερες.

Βρείτε το link της GNO TV εδώ

Άντε βάλτε τα καλά σας και αράξτε καναπέ. Μπείτε στο mood και δείτε με την παρέα από μακριά.

cover photo: Simone Joyner

Απάντηση