Η δεύτερη σεζόν του House of the Dragon ξεκίνησε και σίγουρα θα έχουμε να πούμε πολλά από δω και πέρα! Δεν θα μπούμε ακόμα στα του πρώτου επεισοδίου, προς αποφυγή spoilers, δεδομένου ότι παρατηρείται μία μικρή καθυστέρηση σε ο, τι αφορά τα της ολοκληρωμένης προβολής του στην Ελλάδα (υπότιτλοι – για όσους δε θέλουν να ξεσκονίσουν το Μίτσιγκαν τους).

Θα ξεκινήσουμε από το intro! Ναι από το intro, γιατί, όπως φαίνεται, ακόμα και αυτό έχει πάρα πολλά να μας δώσει και συγκεκριμένα μία σύντομη επισκόπηση της ιστορίας των Targaryen μέχρι το σημείο που βρισκόμαστε. Ένας εξαιρετικός και ομολογουμένως άκρως παρατηρητικός χρήστης στο twitter, ο Team Black @bestoftheblacks , συγκέντρωσε την ιστορία αυτή σ’ ένα εξαιρετικό thread το οποίο και αναδημοσιεύουμε:

Οι Βαλυριανοί χρησιμοποιούν μαγεία του αίματος για να εξημερώσουν τους δράκους

Ο Daenys the Dreamer προφητεύει την πτώση της Valyria και προειδοποιεί την οικογένεια του, τους Targaryen, οι οποίοι εγκαταλείπουν την παλιά Valyria για το Dragonstone στο Westeros.

Οι Aegon, Visenya and Rhaenys κατακτούν το Westeros καβάλα στους δράκους τους.

Ο Harren, ο Άρχοντας του Harrenhall αρνείται να γονατίσει στον Aegon τον Κατακτητή πιστεύοντας ότι το κάστρο του θα τον προστατεύσει. Ο Aegon με το δράκο του τον Balerion καίνε σε αντίποινα το κάστρο συθέμελα.

Οι Άρχοντες του Westeros παραδίδονται (bend the knee).

Ο τρικέφαλος δράκος γίνεται το σύμβολο των Targaryen.

O Maegor ο Σκληρός σκοτώνεται στο Σιδερένιο Θρόνο.

Η βασιλεία των Jaehaerys και Alysanne

Η εναρκτήρια σκηνή της πρώτης σεζόν: Το Μεγάλο Συμβούλιο στέφει βασιλιά τον Viserys αντί για τη Rhaenys.

Το τελευταίο δείπνο με τον Viserys: Η Rhaenyra και η οικογένειά της φορούν μαύρα. Η Alicent και η οικογένειά της φορούν πράσινα.

H Rhaenyra στέφεται Βασίλισσα στο Dragonstone.

Ο χορός των δράκων: Ο Aegon με το κοράκι της ακρόπολης και το πράσινο χέρι αντιπροσωπεύουν τους πράσινους. Η Rhaenyra με τους δράκους και το μαύρο χέρι αντιπροσωπεύουν τους μαύρους.

Το τραγικό τέλος του Lucerys από τον Aemond και το δράκο του τον Vhagar.

Βρείτε το thread και το λογαριασμό που το εμπνεύστηκε εδώ:

Απάντηση