Για να διευρύνουμε λίγο τον ορίζοντα μας και να ξεφύγουμε από τα βιντεάκια στο youtube και την απίστευτη cult φάση της ελληνικής τηλεόρασης, το ρίξαμε στην κουλτούρα. Έτσι, για αλλαγή, δοκιμάστε το. Οπότε είπαμε να πάμε να δούμε κάτι όχι πολύ βαρύ, αλλά όχι και κωμωδία. Να προβληματιστούμε και μετά να πνίξουμε τον πόνο μας στα κοντινά από το θέατρο μπαράκια. Πήγαμε, λοιπόν, να δούμε μια παράσταση βασισμένη σε έργο της Λούλας Αναγνωστάκη.

ohxostouoplou4α-nikospantazaras
©Νίκος Πανταζάρας, αναδ. από athinorama.gr

Η Λούλα Αναγνωστάκη τιμήθηκε, το 2018, από το Φεστιβάλ Αθηνών. Στον απόηχο του θανάτου της παίζονται, φέτος, στα αθηναικά θέατρα, διάφορα έργα της. Ανάμεσα σε αυτά, το έργο «Ο ήχος του όπλου», που παρακολουθήσαμε και εμείς. Η παράσταση περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί σε ένα σπίτι της Αθήνας, παραμονές των εκλογών. Η κατάσταση φαίνεται, αρχικά, καθημερινή και γνώριμη. Στη συνέχεια, όμως, αρχίζει να εκτυλίσσεται μια σειρά γεγονότων υπό την απειλή ενός όπλου, που έρχεται τυχαία στα χέρια ενός επαναστατημένου νέου. Η παράσταση σε προβληματίζει, σε συγκινεί, σε μπερδεύει. Θέτει ζητήματα για την κοινωνία, την οικογένεια, τις ανθρώπινες σχέσεις, τη ζωή. Ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του και προβληματίζεται αναλόγως.

ohxostouoplou12-nikospantazaras
©Νίκος Πανταζάρας, αναδ. από athinorama.gr

Η διάρκεια της παράστασης δεν σε κουράζει, χωρίς διάλειμμα. Λίγο βαρύ, αλλά που και που δεν βλάπτει. Υποκειμενικά, πάντα, η Βασιλική Τρουφάκου μας άρεσε ιδιαιτέρως.

ohxostouoplou13-nikospantazaras
©Νίκος Πανταζάρας, αναδ. από athinorama.gr

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Παράταση παραστάσεων:  Από τις 19 Ιανουαρίου μέχρι και τις 17 Μαρτίου κάθε Σάββατο στις 18:00 και κάθε Κυριακή στις 21:00.
Εισιτήριο: 15€(Κανονικό), 12€(Φοιτητικό),  10€(Ανέργων, ΑΜΕΑ, Άνω των 65, Ομαδικές Κρατήσεις άνω των 10 ατόμων)
Διάρκεια: 110 λεπτά
Χώρος: Θέατρο Σταθμός
Διεύθυνση:Βίκτωρος Ουγκώ 55, Αθήνα (Μετρό Μεταξουργείο)
Τηλ.: 210 52 30 267

Σκηνοθεσία: Μάνος Καρατζογιάννης
Σκηνικά: Γιάννης Αρβανίτης
Κοστούμια: ΒασιλικήΣύρμα
Φωτισμοί: Αλέξανδρος Αλεξάνδρου
Μουσική: Αντώνης Παπακωνσταντίνου
Βίντεο: Μιχάλης Κλουκίνας
Βοηθός σκηνογράφου: Αναστασία Δημουλάκη
Βοηθός ενδυνατολόγου: Ειρήνη Γεωργακίλα
Βοηθός σκηνοθέτη: Φλάβιους Νεάγκου
Ερμηνεύουν: Πέγκυ Σταθακοπούλου, Τζένη Σκαρλάτου, Βασιλική Τρουφάκου, Σταύρος Μερμήγκης, Αγησίλαος Μικελάτος, Κώστας Νικούλι.
Παραγωγή: Θεάτρου Σταθμός  – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών
Η παράσταση επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού

Απάντηση