Τι συμβαίνει με την παραγωγή της σειράς που συμβατικά ακόμα αποκαλείται από όλους Lord of the Rings On Prime του Amazon, εφόσον δεν έχει ανακοινωθεί ο τίτλος της έως τώρα, και πόσο μακριά βρισκόμαστε ακόμα από την Μέση Γη; Οι αρχικές, τουλάχιστον, προθέσεις του στούντιο ήταν να κυκλοφορήσει η σειρά εντός του 2021. Ωστόσο, με τον ρυθμό που κινείται η παραγωγή κάτι τέτοιο φαντάζει δύσκολο, ενώ η Amazon on Prime ίσως σκέφτεται να μην κυκλοφορήσει την επικείμενη σειρά Lotr παράλληλα με την σειρά Wheel of Time που όπως φαίνεται έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και με ένα trailer κάπου στο καλοκαίρι μπορεί το φθινόπωρο-χειμώνα να κάνει πρεμιέρα. Δύο σειρές επικής φαντασίας την ίδια στιγμή μάλλον δεν συμφέρει το στούντιο.

Η Amazon μας καλωσορίζει στη Δεύτερη Εποχή και μας μπερδεύει ακόμα περισσότερο

Το χρονοδιάγραμμα γυρισμάτων σύμφωνα με πληροφορίες από λογαριασμούς που παρακολουθούν την πορεία της παραγωγής και ισχυρίζονται πως έχουν πληροφορίες εκ των έσω είναι πως μετά το Πάσχα των Καθολικών (ήτοι μετά τις 5 Απριλίου) η σειρά ξεκινάει το τελευταίο τετράμηνο γυρισμάτων για τα υπόλοιπα 6 επεισόδια, δεδομένου ότι τα 2 πρώτα γυρίστηκαν, αν και θα γίνουν αλλαγές και σε αυτά, με χρονικό ορίζοντα στις 5 Αυγούστου να έχουν ολοκληρωθεί τα γυρίσματα της 1η σεζόν. Αν ισχύει αυτό το πλάνο, τότε είναι κατανοητό πως η σειρά σίγουρα θα κυκλοφορήσει του χρόνου, εντός του 2022, καθώς για μια τέτοια σειρά επικής φαντασίας και με τέτοιο budget η περίοδος του post production θα πρέπει να διαρκέσει τουλάχιστον 6 μήνες (φυσικά είναι δυνατόν στοιχεία του post production όπως vfx,εφέ,cgi κλπ. να τρέχουν παράλληλα και με τα γυρίσματα). Πρέπει, βέβαια, να σημειώσουμε ότι τα γυρίσματα έχουν διαρκέσει ήδη πάρα πολύ, από τον Ιανουάριο του 2020, και θα διαρκέσουν και άλλο. Ωστόσο, ακόμα και με τις αναβολές λόγω κόβιντ φαίνεται πως χρειάζονται 9 με 13 μήνες για 8 επεισόδια! Για καλύτερη αντίληψη του μεγέθους και της διάρκειας της παραγωγής η τελευταία σεζόν π.χ. του GoT χρειάστηκε 5 μήνες για 8 επεισόδια που και αυτά γυρίστηκαν σε διαφορετικές περιοχές.

And cut! Andy Serkis scrabbled around in the dirt to play Gollum and  deserved an Oscar - digitec

Το μόνο σίγουρο είναι πως έχουν γυριστεί τα 2 πρώτα επεισόδια και, αφότου τα παρακολούθησαν, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κάποιες αλλαγές και να γυρίσουν ξανά σκηνές. Αξιοσημείωτη σε αυτό το στάδιο είναι η αποχώρηση ενός ηθοποιού του καστ, κάτι αρκετά δραστικό θα έλεγε κανείς, αν και γνωρίζουμε πως σχεδόν όλος ο αρχικός πιλότος του GoT γυρίστηκε από την αρχή δεύτερη φορά με πολλές αλλαγές στους ηθοποιούς. Πιο συγκεκριμένα, ο ηθοποιός Tom Budge ανακοίνωσε στo προσωπικό του λογαριασμό στο instagram ότι αποχωρεί από την σειρά λόγω του ότι η παραγωγή αποφάσισε να ακολουθήσει άλλη κατεύθυνση ο χαρακτήρες τον οποίο υποδυόταν. Μια δήλωση αρκετά κρυπτική -“another direction with the character”-εξαιτίας και του γεγονότος ότι σίγουρα δεσμεύεται από το συμβόλαιο του να μην αποκαλύψει περαιτέρω στοιχεία και λεπτομέρειες για οτιδήποτε αφορά την σειρά, ούτε κιόλας ποιον ρόλο υποδυόταν (κάποιοι εικάζουν τον χαρακτήρα του Celebrimbor ή τον Sauron).

Εικόνα
Εικόνα

Σύμφωνα με το OneRingnet υπάρχει πιθανότητα να αντικατασταθούν και άλλοι ηθοποιοί, ενώ και ο ηθοποιός Will Poulter αποχώρησε από την σειρά πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα, παρά το γεγονός ότι είχε ανακοινωθεί μέσα στα πρώτα ονόματα του καστ. Φυσικά, είχε αναφέρει πως υπήρχαν προβλήματα με τις ημερομηνίες των γυρισμάτων και άλλα του πρότζεκτ που είχε ήδη δρομολογήσει-βέβαια, μιλάμε για το Lotr και την ευκαιρία να συμμετάσχεις στην πιο ακριβή σειρά όλων των εποχών!-. Αποχώρησε επιπλέον ο Tom Shippey, Βρετανός μελετητής και καθηγητής της Αγγλικής λογοτεχνίας της Μέσης και της Παλαιάς Αγγλίας, καθώς και της μεσαιωνικής και μοντέρνας λογοτεχνίας φαντασίας και επιστημονικής φαντασίας, ενώ θεωρείται ευρέως ένας από τους κορυφαίους ακαδημαϊκούς μελετητές στον κόσμο για τα έργα του J. R.R.Tolkien. Ένας ακόμα σημαντικός άνθρωπος στον κόσμο του Tolkien, ο John Howe, Καναδός εικονογράφος βιβλίων και εννοιολογικός σχεδιαστής, γνωστός για τα έργα τέχνης του που αφορούν εικονογραφήσεις της Μέσης Γης του J. R. R. Tolkien, σύμφωνα με το OneRingnet ενημερώθηκε από την παραγωγή της σειράς ότι δεν τον χρειάζονται πλέον. H Amazon θέλει να κάνει μια “νέα και τολμηρή” μεταφορά κάτι που φοβίζει τους φανς των βιβλίων ότι μπορεί να απομακρύνει αρκετά την σειρά από την ουσία και την ψυχή του έργου του Τόλκιν και ίσως είναι η αιτία για μερικές από αυτές τις αποχωρήσεις. Υπάρχει άραγε ένα ξεκάθαρο όραμα του τι επιδιώκουν;

Κάποιοι redditors προσπάθησαν να αποκωδικοποιήσουν το όνομα που έχει καλυφθεί αλλά δεν κατέληξαν κάπου πέρα από το ότι η τελευταία λέξη είναι “Project”.

Ας έχουμε υπόψη πως το ίδρυμα/καταπίστευμα του Tolkien (Tolkien Estate)  διατηρεί ακόμα την δυνατότητα να ασκήσει veto, άλλως αρνησικυρία, σε αποφάσεις που θα λάβει η σειρά. Βέβαια, το εύρος αυτής της δυνατότητας είναι συζητήσιμο, καθώς μπορεί προφανώς να εμποδίσει μια αλλαγή τύπου “το δαχτυλίδι το δημιούργησε ένας τυχαίος νάνος και όχι o Sauron”, αλλά άλλες μικρότερες και όχι τόσο ευθέως δομικές αλλαγές όχι, όπως την δημιουργία τυχόν νέων χαρακτήρων και/ή γυναικών, εφόσον διαπιστώσαμε ότι το καστ έχει δυσανάλογα πολλές σε σχέση με τα βιβλία γυναίκες. Ο Shippey είχε δε αναφέρει ότι η σειρά δεν θα πρέπει να αντιτίθεται ευθέως σε αυτό που θεωρείται canon.

Η Morfydd Clark θα είναι η Galadriel στο Lord of the Rings του Amazon ~  Super Hero News

Η Ουαλή ηθοποιός Morfydd Clark (την είδαμε πρόσφατα στο Saint Maud) που υποδύεται την νεαρή Galadriel έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό Esquire, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε με έμμεσο τρόπο πως η σειρά μάλλον θα έχει 5 σεζόν και θα την απασχολήσει ως πρότζεκτ μέχρι το 2026.

Reporter: ”There’s going to be five series. Does that mean she’s locked in until 2026?”

Morfydd: “Yeah,” she says. “Who knows? Yeah. Yes. I’m not sure…”

 https://www.esquire.com/uk/culture/a36001016/morfydd-clark-interview/

Απάντηση