Κάποτε πίστευα ότι τα πιο δύσκολα οικογενειακά δέντρα είναι αυτά των βασιλικών οίκων και ιδιαιτέρως των Αψβούργων και της δυναστείας των Πτολεμαίων της Αιγύπτου , καθώς εκεί η μητέρα σου ήταν παράλληλα και πρώτη σου ξαδέλφη συνήθως , αλλά μετά συνέβη η δεύτερη σεζόν της γερμανικής σειράς  του Netflix ,  “Dark” !  H σεζόν ήταν καταπληκτική , με όλα τα στοιχεία που μας έκαναν να αγαπήσουμε την πρώτη σεζόν ενισχυμένα κατά πολύ , και ιδιαίτερα το σενάριο και οι ερμηνείες των ηθοποιών. Βέβαια δεν περιμέναμε να μπερδευτούμε με τέτοιο ωραίο και διεστραμμένο τρόπο , σίγουρα , όμως , μας απαντήθηκαν πολλά ερωτήματα . Παρόλα αυτά, μας δημιουργήθηκαν και άλλα επιπλέον ερωτήματα και πολύ πιο δύσκολα αυτή την φορά. (Για την πρώτη σεζόν της σειράς τσέκαρε The Dark, το γερμανικό sci-fi θρίλερ που χρειαζόμασταν )

Η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα;! 

Πρώτον να ξεκαθαρίσουμε κάτι σχετικά με το αν έκανε η κότα το αυγό ή το αυγό την κότα: Φυσικά , το αστείο αφορά την περίπτωση των Σάρλοτ και Ελίζαμπεθ Ντόπλερ , καθώς η κάθε μια είναι μητέρα και κόρη της άλλης ταυτόχρονα! Πως γίνεται αυτό;  Μα είναι πολύ απλό , όταν η Ελίζαμπεθ γέννησε την Σάρλοτ , η οποία ήδη είχε γεννήσει την Ελίζαμπεθ , έστειλε (;) την Σάρλοτ πίσω στο χρόνο το έτος 1953 να μεγαλώσει εκεί και μετέπειτα προφανώς να γεννήσει την Ελίζαμπεθ! Χαριτωμένο ε; Κατά αυτό τον τρόπο μπορούμε να πούμε ότι η κάθε μια έχει γεννηθεί πρώτη από την άλλη. Όσο και να το σκέφτεται κανείς δεν φαίνεται να ξεκαθαρίζει η κατάσταση στο μυαλό εύκολα , τουλάχιστον η επιστήμη έχει απαντήσει ότι το αυγό έκανε την κότα , διότι έπρεπε να μεσολαβήσει to αυγό για να παραχθεί το “είδος” που είναι η κότα σε σύγκριση με το προηγούμενο είδος που έκανε το αυγό.

Ας συνεχίσουμε όμως με τα ερωτήματα κυρίως που μας άφησε η σειρά. Ξεκινώντας το έτος 2053 βρίσκουμε την Ελίζαμπεθ Ντόπλερ ενήλικη και κατά κάποιο τρόπο αρχηγό μιας ομάδας ανθρώπων στα απομεινάρια της Winden , η οποία έχει απαγορέψει σε όλους να μπαίνουν μέσα στο εργοστάσιο όπου βρίσκεται μια μαύρη μάζα -το σωματίδιο του Θεού- από την οποία μάλλον , στο δικό της μυαλό , προσπαθεί να προστατέψει τον κόσμο , λέγοντας τους όμως ψέματα ότι κάποια στιγμή θα σωθούν και θα βρεθούν στο Παράδεισο. Ωστόσο , δεν είναι σαφές εάν συνεργάζεται με τον Νοά , μαζί με τον οποίο έχει αποκτήσει την Σάρλοτ , και εάν είναι μέρος του ευρύτερου σχεδίου του Άνταμ.

Πέθανε άδοξα ο Bartosz ? 

Ο Bartosz κατά πάσα πιθανότητα είναι ο άντρας που βλέπουμε στην αρχή της σεζόν να δολοφονείται από τον Νόα με ένα τσεκούρι το έτος 1921 , αφότου πλέον η ομάδα που ακολούθησε τον Γιόνας , ο ποίος έγινε Άνταμ , είχε ήδη ταξιδέψει και μεγαλώσει πίσω στο χρόνο. Η τραγική ειρωνεία είναι ότι ο Άνταμ στέλνει τον Νόα να σκοτώσει τον Bartosz , ο οποίος ήταν ο άνθρωπος που στο μέλλον τον έμπλεξε αρχικά στα ταξίδια στο χρόνο.

Ποιος έστειλε το γράμμα στον Clausen? 

Pre Destiny - Personology and Relational Science

Το γράμμα που λαμβάνει ο Clausen με το στοιχείο ότι πρέπει να μεταβεί στη Winden για να μάθει τι απέγινε ο χαμένος του αδελφός Alexander Koehler , δεν μαθαίνουμε ποτέ ποιος το στέλνει. Λογικά θα πρέπει να το έστειλε η Claudia , η οποία , προφανώς , ήθελε ο Clausen να λάβει το ένταλμα για έρευνα στο εργοστάσιο και να ανοίξει τα δοχεία που περιείχαν το σωματίδιο του Θεού που ο Γιόνας είχε κρύψει εκεί μαζί της παλαιότερα με απώτερο στόχο (;) να λάβει χώρα η Αποκάλυψη . Σχετικά δε με το ποιος πραγματικά είναι ο Alexander Koehler-Boris Niewald , ακόμα να το μάθουμε. Είδαμε μόνο ότι στην εφημερίδα που διάβαζε στο επεισόδιο 6 για τον μυστήριο φόνο που διέπραξε αναφέρεται ότι 2 άτομα είναι υπεύθυνα και έχουν διαφύγει , κάτι που σημαίνει ότι ο Boris δεν διέπραξε το έγκλημα μόνος του .

χμμμμμ….. μήπως το Niewald είναι μια κοπτοραφή του Nie-lsen και του Kahn-wald?

Που πήγε – αν πήγε – η Katharina Nielsen? 

Η Katharina Nielsen που βλέπουμε στο τελευταίο επεισόδιο να βρίσκεται στις σπηλιές , έχοντας εγκαταλείψει πλήρως στη μοίρα τους τα άλλα δύο της παιδιά , δεν ξέρουμε ακριβώς σε ποια χρονική περίοδο θα καταλήξει , το 1986  ή το 1953 ;!

Υφίστανται ήδη παράλληλα σύμπαντα?

Τι παίζει με το ημερολόγιο στο σπίτι του Γιόνας ; είναι ένδειξη ότι υπάρχουν ήδη παράλληλα σύμπαντα; Αρχικά στο πρώτο επεισόδιο το 2020 η Χάνα διαγράφει την 21η Ιουνίου από το ημερολόγιο , έπειτα στο επεισόδιο 8 το 2020 όταν ο Άνταμ φτιάχνει τον κύκλο στο ημερολόγιο είναι ακόμα διαγραμμένη η 21η Ιουνίου. ΟΜΩΣ όταν ο Γιόνας στο πρώτο επεισόδιο το 2053 κοιτάει το ημερολόγιο η 21η Ιουνίου δεν είναι διαγραμμένη! Τι μπορεί να σημαίνει αυτό; Έχουν ήδη διαμορφωθεί παράλληλα σύμπαντα; Μήπως κάθε φορά που αλλάζει ένα γεγονός στο σύμπαν που παρακολουθούμε δημιουργούνται άλλα παράλληλα σύμπαντα ; ή ήδη υπάρχουν και είναι και αυτά συνδεδεμένα σε μια ατέρμονη κυκλική επανάληψη όπως είναι όλα τα γεγονότα στο σύμπαν που μέχρι τώρα παρακολουθούσαμε;

To μεγαλύτερο παράδοξο όλων είναι φυσικά ότι τον χαρακτήρα του μεσήλικα και ηλικιωμένου Ulrich Nielsen τον υποδύονται δυο διαφορετικοί ηθοποιοί τελικά και δεν είναι ο ίδιος!!!

H ιστορία του Ulrich ήταν από τις αγαπημένες αυτή τη σεζόν , γιατί , ενώ , θα θέλαμε πολύ και το πιστεύαμε ότι θα καταφέρει να επιστρέψει στο χρόνο του , το 2019 , αντ’ αυτού είχε μια τραγική κατάληξη στο ψυχιατρείο , ανατρέποντας έτσι τις προσδοκίες μας με τον πιο ταιριαστό τρόπο storywise. Οι ηθοποιοί που υποδύονται τον χαρακτήρα ήταν φανταστικοί – ειδικά η σκηνή που ο Μίκελ αγκαλιάζει τον πατέρα του Ulrich και υπάρχει η αμοιβαία αναγνώριση – , ενώ πολλοί (αν όχι όλοι!) θεωρήσαμε ότι ο ηλικιωμένος Ulrich είναι ο ίδιος ηθοποιός που υποδυόταν τον μεσήλικα Ulrich και φυσικά δοκιμάσαμε μεγάλη έκπληξη όταν διαπιστώσαμε πόσο λάθος ήμασταν. Η ομάδα που έχει αναλάβει το casting είναι φοβερή , όλοι οι ηθοποιοί σε κάθε ηλικία μοιάζουν πραγματικά στον αντίστοιχο χαρακτήρα που ηλικιακά υποδύονται , υπάρχει τέτοια συνέπεια που με σιγουριά μαντεύουμε πλέον ποιος είναι ποιος!

Νόα – (Νώε)  και Agnes , τι τους χωρίζει?

Στη πρώτη σεζόν πολύ είχαμε υποθέσει ότι ο Νόα (Νώε κατ’ ακρίβεια) ήταν ο σύζυγος της Agnes, η οποία είχε αναφέρει ότι ήταν παντρεμένη στο παρελθόν με έναν πάστορα , ενώ τώρα μαθαίνουμε ότι είναι αδέλφια . Βέβαια , το ότι η αδελφή του τον σκοτώνει μας κάνει να σκεφτούμε ότι κάποιο κίνητρο παραπάνω θα πρέπει να υπάρχει που ακόμα δεν ξέρουμε , ίσως κάποια μεταξύ τους προσωπική διαμάχη , ενώ , η ίδια έχει παίξει τον ρόλο του double agent  και με τις δυο αντιμαχόμενες πλευρές  και ακόμα δεν ξέρουμε ποιον πραγματικά υποστηρίζει ,  την Claudia ή τον Adam ;

P.S.1. Με τις σειρές που παρακολουθούμε τελευταία έχουμε ξεκινήσει σιγά σιγά να βλέπουμε πλέον με άλλο μάτι τα πυρηνικά εργοστάσια παρά το γεγονός ότι γεννηθήκαμε χρόνια μετά το Chernobyl !

P.S.2. Σας προκαλούμε να μαντέψετε ποιους χαρακτήρες θα υποδυθούν οι καινούργιοι ηθοποιοί που μόλις ανακοίνωσε η σειρά ότι θα συμμετέχουν στη 3η σεζόν. 

P.S.3. Μερικές πολύ αστείες εικόνες που πρέπει να μοιραστούμε :

Απάντηση